Aυτή είναι η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά το "The Favourite"!

Δημοσίευση: 22 Φεβ. 2019, 23:27
Συντάκτης:

Σπουδαία νέα για τον Γιώργο Λάνθιμο, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικό άρθρο του Deadline που ανέβηκε πριν λίγα λεπτά, έχει ήδη αποφασίσει για την επόμενη ταινία που θα ασχοληθεί, μετά το «The Favourite», το οποίο σε κάτι περισσότερο από 48 ώρες θα διεκδικήσει 10 Όσκαρ.

Θα επιμεληθεί την σεναριακή διασκευή και θα σκηνοθετήσει το «Pop. 1280», μια κινηματογραφική προσαρμογή στην ομώνυμη νουβέλα του Τζιμ Τόμπσον που κυκλοφόρησε το 1964 και διηγείται την ιστορία ενός διεφθαρμένου σερίφη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τους κάτοικούς της, με σκοπό να επανεκλεγεί και να συνεχίσει τις εγκληματικές του δραστηριότητες.

Ο Τόμπσον (που πέθανε το 1977 σε ηλικία 70 ετών) είναι απλά σπουδαίος. Υπήρξε αρχικά ο σεναριογράφος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στα «The killing» & «Paths of glory», ενώ στα δικά του ομώνυμα μυθιστορήματα έχουν βασιστεί μεταξύ άλλων:

Το «The getaway» που σκηνοθέτησε ο Σαμ Πέκινπα το 1972 με Στιβ ΜακΚουίν στον πρωταγωνιστικό ρόλο (και ο Ρότζερ Ντόναλτσον το 1994 με Άλεκ Μπάλντουιν και Κιμ Μπέισινγκερ). Επίσης, το «The grifters»/1990 του Στίβεν Φρίαρς με Αντζέλικα Χιούστον, Τζον Κιούζακ, Ανέτ Μπένινγκ και το «The killer inside me»/2010 του Μάικλ Ουιντερμπότομ, με την ανατριχιαστική ερμηνεία του Κέισι Άφλεκ.

Το «Pop. 1280» υπήρξε η βάση για το «Coup de Torchon»/1981 του Μπερτράν Ταβερνιέ, με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Φιλίπ Νουαρέ, υποψήφιο για Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ.

Στην παραγωγή θα συνεργαστεί με τους Άντριου Λόου & Εντ Γκίνεϊ οι οποίοι δούλεψαν με τον Λάνθιμο στον Αστακό, το Ελάφι και την Ευνοούμενη, ενώ στα credits τους συναντάμε ταινίες σαν τα «Room», «The Square», «Τhe Mule», «All the money in the world», αλλά και το επερχόμενο «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Μπράβο στον Γιώργο, έχει αλλάξει πίστα, το πρότζεκτ δείχνει τρομερά υποσχόμενο, ανυπομονούμε για το κάστινγκ…

tags: 
Δημοσίευση: 22 Φεβ. 2019, 23:27
Συντάκτης: