Βραβείο Ερμηνείας στην Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Δημοσίευση: 13 Aug 2023, 01:26
Συντάκτης:

Το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο κέρδισε η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, πρωταγωνίστρια της ταινίας Animal που σκηνοθέτησε η Σοφία Εξάρχου, σε παραγωγή Μαρίας Δρανδάκη και Μαρίας Κοντογιάννη.

<a href="/tainies/animal/69395">Animal</a>ΣΧΕΤΙΚΑAnimal

Η ταινία της Ελληνίδας δημιουργού συγκέντρωσε κολακευτικά στην πλειοψηφία τους σχόλια στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της ελβετικής πόλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Βλαγκοπούλου ανήκε στο πρωταγωνιστικό καστ και στο ντεμπούτο της Εξ΄σρχου «Park», που είχε βραβευθεί στο διαγωνιστικό τμήμα των νέων σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν το 2017.

Σύμφωνα με τα λόγια της Σοφίας Εξάρχου:

«Με φόντο ένα καλοκαιρινό θέρετρο, εκεί που ορδές τουριστών συρρέουν κάθε καλοκαίρι και το «κέφι» δεν σταματάει ποτέ, το Animal ακολουθεί τους ήρωές του μπροστά και πίσω από τα φώτα της σκηνής. Πώς είναι να φοράς το ίδιο κοστούμι, να παίζεις τους ίδιους ρόλους και να εκτελείς το ίδιο πρόγραμμα  με ενέργεια και  χαμόγελο κάθε μέρα; Εκεί που γυρίζουν τα γρανάζια της “Live your myth in Greece” φαντασίωσης και που, αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να καεί ακόμα και τη νύχτα...»

Το «Animal» μετέχει και το επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ στο Σαράγιεβο που ξεκίνησε χθες.

Περισσότερα για την ταινία σας έχουμε γράψει εδώ.

Ο Ελληνας ηθοποιός Σταύρος Ζαφείρης μοιράστηκε το βραβείο ερμηνείας του τμήματος "Σκηνοθέτες του σήμερα" με την Ισλανδή συμπρωταγωνίστρια του Ιζολντ Χαλντορουντοτιρ της ταινίας Touched που σκηνοθέτησε η Κλαούντια Ροράριους.

Ο Σταύρος Ζαφείρης ερμηνεύει στην ταινία ένα άτομο με αναπηρία (είναι κι ο ίδιος ΑμΕΑ κι έχει ήδη μια σημαντική καριέρα στο ελληνικό θέατρο ως ηθοποιός και χορευτής) ενώ σε μικρότερους ρόλους στην ταινία, εμφανίζονται η Αγγελική Παπούλια και η Δήμητρα Βλαγκοπούλου. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos