Βενετία 2023 - Γούντι Άλεν: "Αν κάποιος ανόητος με χρηματοδοτήσει, θα κάνω νέα ταινία"

Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2023, 14:42
Συντάκτης:

Ο Γούντι Άλεν παραβρέθηκε κανονικά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού η γαλλόφωνη ταινία του, Coup de Chance και έδωσε και συνέντευξη τύπου, αφού πρώτα καταχειροκροτήθηκε από τους δημοσιογράφους στην δημοσιογραφική προβολή της ταινίας.

<a href="/afieromata/afieroma-i-eyropi-mesa-apo-tin-matia-toy-goynti-alen/68782">Aφιέρωμα: Η Ευρώπη μέσα από την ματιά του Γούντι Άλεν</a>ΣΧΕΤΙΚΑAφιέρωμα: Η Ευρώπη μέσα από την ματιά του Γούντι Άλεν

 Ίσως ορισμένοι πίστευαν ότι θα αποφύγει την συνέντευξη για να μην απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τις κατηγορίες και την καριέρα του στις ΗΠΑ. Βέβαια και πάλι κατάφερε να διαχειριστεί αυτές τις ερωτήσεις και να μην τοποθετηθεί με λεπτομέρειες παρά μόνο έμμεσα. Ένας λόγος που το απέφυγε είναι χάρη στον φίλο του και θρυλικό διευθυντή φωτογραφίας, Vittorio Storaro, που απαντώντας σε μια μόνο ερώτηση κάλυψε το 1/3 σχεδόν του χρόνου της συνέντευξης.

Στην ερώτηση πάντως που τέθηκε ανοιχτά στον 87χρονο δημιουργό, αν θα επέστρεφε στην Νέα Υόρκη για μια νέα ταινία, αποκάλυψε πως έχει μια καλή ιδέα για να γυρίσει ταινία στην αγαπημένη του πόλη, αλλά με προϋποθέσεις. «Αν κάποιος βγει από τις σκιές και πει “Θα χρηματοδοτήσουμε την ταινία σου στην Νέα Υόρκη” και υπακούσει σε όλες τις απαιτήσεις μου-αν κάποιος ανόητος συμφωνήσει σε αυτό, τότε θα κάνω ταινία στην Νέα Υόρκη».

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Άλεν στο Variety, ανέφερε ότι σκέφτεται την απόσυρση μετά από αυτή την ταινία. «Έχω τόσες πολλές ιδέες για ταινίες που θα έμπαινα στον πειρασμό να κάνω, αν ήταν εύκολο να χρηματοδοτηθεί. Αλλά πέρα από αυτό δεν ξέρω αν έχω την ίδια διάθεση να βγω έξω και να ξοδέψω χρόνο για να μαζέψω χρήματα».

Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί στην Μπιενάλε ήταν το 2007 με το Cassandra’s Dream με τον Colin Farrell και τον Ewan McGregor. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, με τον ίδιο να βιώνει δυσκολίες στην Αμερική, έπειτα από το MeToo και την επαναφορά στο προσκήνιο μιας υπόθεσης που έμοιαζε να είχε λήξει. Μάλιστα η αρχική του ιδέα, όπως ανέφερε, είναι να πρωταγωνιστούν Αμερικανοί στο Coup de Chance, που θα ζούσαν στο Παρίσι, αλλά τελικά, λόγω και της αγάπης του στην γαλλική πρωτεύουσα, αποφάσισε να κάνει ένα εξ ολοκλήρου γαλλικό φιλμ, δείχνοντας και την αγάπη του στο ευρωπαϊκό σινεμά, σε μια προσπάθεια να δείξει πόσο ευρωπαίος είναι ανάμεσα στους Αμερικανούς σκηνοθέτες.

«Κάποιες φορές δέχομαι μια κλήση από κάποιον από κάποια χώρα και λέει “θα χρηματοδοτήσουμε την ταινία σου αν την κάνεις στα ισλανδικά” ή σε κάποια άλλη γλώσσα. Και αν είχα μια καλή ιδέα που θα ήταν καλή για την Ιταλία ή την Γερμανία ή οπουδήποτε, θα το σκεφτόμουν. Κάποιες φορές δεν ξέρω την χώρα καλά, αλλά είχα τόσο ωραία εμπειρία γυρίζοντας ταινία στην Γαλλία, που θα ήταν κάτι που θα σκεφτόμουν (το να κάνω ταινίες σε άλλες γλώσσες και χώρες)».

Πολύ σύντομα, στις 8 Σεπτεμβρίου, περιμένουμε τον Γούντι Άλεν για μια ειδική προβολή της νέας του ταινίας στην Αίγλη Ζαππείου, ενώ κανονικά στα σινεμά θα την απολαύσουμε από τις 28 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos