ΣΕΙΡΕΣ

"Unprisoned" season 1: Μια decent προσπάθεια

Δημοσίευση: 2 Απριλίου 2023, 15:32
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η ζωή μιας ανύπαντρης μητέρας γίνεται άνω κάτω όταν ο ναρκέμπορος πατέρας της αποφυλακίζεται.

<a href="/nea/lesson-nai-stin-anthropia-ohi-ston-diahorismo/69153">"The lesson": Ναι στην ανθρωπιά, όχι στον διαχωρισμό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The lesson": Ναι στην ανθρωπιά, όχι στον διαχωρισμό

Άποψη: Βασισμένο στην εμπειρία της δημιουργού του, Tracy McMillan, το “Unprisoned” παρουσιάζει την ιστορία μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με το “τραύμα” της όταν ο πατέρας της αποφυλακίζεται μετά από 17 χρόνια.

Με την χαρακτηριστική οπτική της McMillan στην εκδοχή της ως Paige Alexander και με πρωταγωνιστές την Kerry Washington και τον Delroy Lindo η νέα αυτή rom-com του Disney+ διαθέτει τρυφερότητα και χιούμορ, ακόμα και όταν πρέπει να μιλήσει για άβολες ή άδικες καταστάσεις.

Παρόλο που η Paige είναι μια θεραπεύτρια σχέσεων, η ίδια δεν κάνει πάντα τις καλύτερες επιλογές, ενώ η ανάγκη της για μια κανονικότητα και μια τελικά κοινωνικά αποδεκτή ζωή ύστερα από τις δυσκολίες που βίωσε στην παιδική της ηλικία, την οδηγεί να μην βλέπει ξεκάθαρα τις ελλείψεις των δικών της σχέσεων.

Η σειρά επικεντρώνεται στην ενήλικη Paige, αλλά, καθώς διαπραγματεύεται θέματα σχετικά με την ψυχοθεραπεία, ο παιδικός της εαυτός (Jordyn McIntosh) είναι διαρκώς παρών. Πρόκειται για ένα έξυπνο εύρημα που μας τροφοδοτεί συνεχώς με πληροφορίες για τα παιδικά χρόνια της ηρωίδας και με λεπτομέρειες για τους σημαντικούς χαρακτήρες που πλαισιώσουν τη ζωή της. Το ίδιο κάνουν τα live videos της στα social media, που μοιάζουν με μικρές TEDX ομιλίες.

Σε σύγκριση με άλλες σειρές σχετικά με τη μαύρη κοινότητα και το σύστημα των φυλακών, το "UnPrisoned" είναι πρόθυμο να δείξει ότι η καταπίεση δεν μπορεί να καθορίζει το σύνολο της ύπαρξης ενός ανθρώπου και αντιμετωπίζει τη φυλάκιση του πατέρα της Paige ως γεγονός και όχι ως στίγμα, προσφέροντας μια πιο γόνιμη προσέγγιση: η φυλάκισή του δημιούργησε ένα σύνολο συνθηκών στις οποίες όλοι στην οικογένειά του έπρεπε να αντιδράσουν, αλλά όχι επειδή είναι πραγματικά κακός χαρακτήρας. Η πραγματική ζωή της McMillan -που έχει αναφερθεί στη φυλάκιση του πατέρα της- πιθανόν να επηρέασε προς αυτή την προσέγγιση.

Ενώ η σειρά καταδεικνύει τη μεγάλη συχνότητα της αδικίας που ασκείται στους μαύρους, δεν μπαίνει στο τριπάκι της θυματοποίησής τους. Και σε αυτό το επίπεδο ξεχωρίζει.

Οι ερμηνείες των Washington και Lindo είναι αξιόλογες, οι χαρακτήρες τους ξετυλίγονται με smooth τρόπο και συχνά μας δίνουν ωραία tips για τις σχέσεις, τις επιθυμίες και τη ζωή, γενικότερα. Λείπει, όμως, συχνά η ένταση, οι έντονες συγκινήσεις και ένας πιο γρήγορος ρυθμός που θα μας κρατούσε σε εγρήγορση.

Συνολικά, είναι μια decent προσπάθεια, κάτι που θα παρακολουθήσουμε χαλαρά και πιθανόν -αν έχουμε χρόνο- να φτάσουμε ως το τέλος. Σίγουρα θα έχουμε την αίσθηση ότι βλέπουμε κάτι «συμπαθητικό», αλλά χωρίς το κάτι παραπάνω που θα μας κάνει πούμε «Δες το οπωσδήποτε!» στους φίλους μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos