Broadway 2022
ΣΕΙΡΕΣ

"The time traveller's wife": Συναισθηματικό fail

Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2022, 16:37
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Χένρι έχει μεγαλώσει με την πιο περίεργη ικανότητα: μπορεί να ταξιδεύει στον χρόνο. Με την Κλαιρ θα γνωριστούν για πρώτη φορά όταν η ίδια είναι ακόμα παιδάκι και κάπως έτσι θα ξεκινήσει η περίπλοκη σχέση τους.

<a href="/nea/welcome-wrexham-i-mpala-einai-kalytero-deytereyon-pragma-ston-kosmo/67093">&quot;Welcome to Wrexham&quot;: Η μπάλα είναι το καλύτερο δευτερεύον πράγμα στον κόσμο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Welcome to Wrexham": Η μπάλα είναι το καλύτερο δευτερεύον πράγμα στον κόσμο

 Άποψη: H περίπτωση του “The Time Traveler’s Wife” είναι λιγάκι αμφιλεγόμενη. Η ιστορία είναι-και-δεν-είναι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπως επίσης η σχέση του Χένρι και της Κλαιρ είναι-και-δεν-είναι ρομαντική. Γενικά οι απόψεις επί του θέματος είναι πολλές και ενώ το ομότιτλο βιβλίο της Όντρεϊ Νίφενεγκερ είχε γίνει best seller όπως ανάλογα η ταινία του Σβέντκε πίσω στο 2009 με τον Έρικ Μπάνα και την Ρέιτσελ ΜακΑνταμς έγινε πολύ δημοφιλής, η υπόθεση έχει αφήσει μεγάλη μερίδα του κοινού ασυγκίνητη.

Ο Στίβεν Μόφατ  (“Doctor Who”, “Sherlock”) επιχείρησε να επαναεφεύρει την ιστορία του χρονοταξιδευτή και της γυναίκας του σε μορφή mini series με 6 ωριαία επεισόδια σκηνοθετημένα από τον Ντέιβιντ Νάτερ (“Game of Thrones”) για λογαριασμό του HBO προσφέροντας έτσι στον εαυτό του την άνεση του χρόνου ώστε να αφηγηθεί αυτό που είχε κατά νου αλλά και στο κοινό την δυνατότητα να αντιληφθεί καλύτερα αυτά που έχασε στην ταινία.

Το προσπάθησε και οι σκοποί του ήταν καλοπροαίρετοι αν μη τι άλλο όμως εάν το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχε φανταστεί για την σειρά, τότε είμαστε λίγο απογοητευμένοι από την ερμηνεία του.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί περισσότερες πληροφορίες από το βιβλίο για την εξέλιξη των γεγονότων, η εξιστόρηση που ακολουθεί είναι ακόμα πιο περίπλοκη  που τελικά αναιρεί οποιαδήποτε πιθανότητα εύκολης κατανόησης από μεριά μας. Και είναι κρίμα αν αναλογιστούμε ότι προερχόμενοι από την ταινία (όπως θα είναι και οι περισσότεροι) σε ένα φορμά όπου ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, να δυσκολευόμαστε και πάλι να επεξεργαστούμε την σειρά των πραγμάτων.

Που και η σειρά των πραγμάτων, υπό την συγγραφική πένα του Μόφατ, ήταν κάπως πειραγμένη όπως και κάποιες σκόρπιες λεπτομέρειες εδώ και εκεί που λείπουν από το αρχικό υλικό, άλλοτε αμελητέες άλλοτε σημαντικές και ενοχλητικές παράλληλα, χωρίς βέβαια να δικαιολογούν και την παρουσία τους.

Γενικά μία περίεργη παραγωγή που ενώ δείχνει να έχει όλες τις προδιαγραφές, κάτι δεν τελειοποιεί το τελικό αποτέλεσμα και δεν καταφέρνει να σε αγγίξει συναισθηματικά ούτε μέσω των πρωταγωνιστών της. Παρά τα νεανικά και όμορφα πρόσωπα των Ρόουζ Λέσλι (“Game of Thrones”) και Θίο Τζέιμς (“Divergent”) οι δυο τους βγάζουν δεν βγάζουν καλή χημεία στην κάμερα και σίγουρα ταιριάζουν περισσότερο ως φίλοι.

Κάπου εκεί, η πρωτοβουλία του Μόφατ ο οποίος γνωρίζει πώς να κάνει το κοινό να επιστήσει την προσοχή του προσφέρει μία ένταση με αξιομνημόνευτες, συγκινητικές στιγμές δικής του γραφής όμως πέρα από αυτές το “The Time Traveler’s Wife” είναι αρκετά μακριά από την σπουδαία τηλεόραση του HBO.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
15370
Tanweer
6866
Tanweer
4380