ΣΕΙΡΕΣ

"Super Models": Η ομορφιά είναι αυταπόδεικτη

Δημοσίευση: 29 Οκτ. 2023, 15:58
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά τεσσάρων επεισοδίων της Apple TV φέρνει τα τέσσερα μοντέλα που κυριάρχησαν στο μόντελινγκ κατά την δεκαετία του 90΄.

<a href="/home-cinema-streaming/human-voice/69526">The Human Voice </a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Human Voice

Άποψη: Η εποχή που τις βλέπαμε όλες μαζί στις πασαρέλες και στα shows των μεγαλύτερων οίκων μόδας έχει παρέλθει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ, η Λίντα Εβαντζελίστα και η Κρίστυ Τέρλινγκτον δεν θα ξαναβρεθούν μαζί μπροστά από τον φακό. Τα supermodels που καθόρισαν τον χώρο του μόντελινγκ, και τον διαμόρφωσαν εκ νέου υπέρ τους, συναντιούνται υπό διαφορετικές συνθήκες για την Apple TV, πιο ώριμες και συνειδητοποιημένες για την μεγάλη καριέρα τους.

Η ανασκοπική τους διάθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αν και όχι ιδιαίτερα αποκαλυπτική όσον αφορά θέματα που ενδεχομένως να τις καταδικάσουν, και μας διαφωτίζει σχετικά με την τότε βιομηχανία της μόδας, την οποία δάμασαν και με το παραπάνω.

Μεγάλο αρχειακό υλικό από φωτογραφίσεις και πλάνα από επιδείξεις μόδας, και όχι μόνο, επιστρατεύεται για να οπτικοποιήσει τις διηγήσεις τους και να μας δώσει, όσο είναι δυνατό, μία εικόνα από το μέγεθος της επιτυχίας τους. Η Λαρίσα Μπιλς (“On Pointe”) και ο Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς καταφέρνουν να κρατήσουν έναν ισορροπημένο ρυθμό, μεταβαίνοντας από πιο στενάχωρα θέματα (όπως ο δυστυχής γάμος της Εβαντζελίστα με τον κακοποιητικό Ζεράλντ Μαρί ή την δολοφονία του Τζιάννι Βερσάτσε) έως τα πιο χαρούμενα (όπως η συνεργασία με τον Τζορτζ Μάικλ και τον Ντέιβιντ Φίντσερ στο βίντεο κλιπ του “Freedom! ‘90”) με απαλές κινήσεις και όχι απότομα.

Οι τέσσερις τους δείχνουν μία άνεση στην αφήγηση και, είτε στα καλά είτε στα άσχημα, δεν φοβούνται να εκφράσουν τον αληθινό τους εαυτό. Ευκαιρίες που έχασαν, ρίσκα που πήραν, συνεργασίες που δεν πήγαν όπως ήθελαν, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, όμως αυτές κατόρθωσαν να βγουν νικήτριες και μάλιστα, συντηρώντας μια φιλία που μετράει χρόνια.

Είμαστε σίγουροι πως αν η Τατιάνα Πάτιτζ δεν είχε φύγει τόσο νωρίς από την ζωή, θα ήταν εκεί μαζί τους στο στούντιο. Παρόλα αυτά, οι ίδιες την μνημονεύουν με αγάπη.

Για εκείνους που η μόδα τους εξιτάρει, το “The Super Models” έχει να προσφέρει αρκετή ψυχαγωγία, αν και τα τέσσερα επεισόδια είναι λίγα συγκριτικά με αυτά που θα μπορούσαν να γυριστούν. Ακόμα κι έτσι όμως, η γνώση που παίρνουμε για τα δεδομένα εκείνης της εποχής είναι εξίσου συναρπαστικά και βοηθητικά στο να συνδέσουμε σκόρπιες πληροφορίες που ακούμε. Όλα αυτά πάντα για αυτούς που τους αρέσει ο χώρος βέβαια.

Όπως και να έχει, την ομορφιά που θα σας κατακλύσει δεν μπορείτε να την αρνηθείτε γιατί η ομορφιά είναι αυταπόδεικτη, όπως έλεγε και ο Ουάιλντ. Αφήστε την τουλάχιστον να σας παρασύρει.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Οκτ. 2023, 15:58
Ενημέρωση: 29 Οκτ. 2023, 15:58
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos