ΣΕΙΡΕΣ

“Sky High” season 1: Όταν μια γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία της μαφίας

Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2023, 21:03
Συντάκτης:

Σύνοψη: Όταν ο σύζυγός της πεθαίνει, η Sole αποφασίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσει τον γιο της είναι να γίνει αφεντικό του εγκλήματος –ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει εχθρός του πατέρα της.

<a href="/nea/silo-season-1-dystopiko-kleistofoviko-mystirio/68260">&quot;Silo&quot; season 1: Δυστοπικό, κλειστοφοβικό μυστήριο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Silo" season 1: Δυστοπικό, κλειστοφοβικό μυστήριο

Άποψη: Η πολυαναμενόμενη ισπανική σειρά που ακολουθεί την ομώνυμη ταινία του 2020 με τον τίτλο “Hasta el cielo” είναι, πλέον, διαθέσιμη στο Netflix.

Μέσα σε μια νύχτα η ζωή της Sole αλλάζει όταν ένα τηλεφώνημα την ενημερώνει ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός. Ξαφνικά γίνεται μια νεαρή χήρα με ένα παιδί και πολλές προβληματικές επιχειρήσεις που πρέπει να διευθύνει.

 Καθώς η Sole δεν είναι πρόθυμη να επιστρέψει στην κηδεμονία του πατέρα της, αποφασίζει να ακολουθήσει τις φιλοδοξίες της και να γίνει η ίδια το αφεντικό της μαφίας. Παρότι πολύ μας αρέσει να βλέπουμε μια γυναίκα να παίρνει το lead σε μια ιστορία ληστειών και παρανομίας και ακόμα περισσότερο όταν αυτή η γυναίκα είναι η σέξυ Asia Ortega, από τη σειρά λείπει το χτίσιμο των χαρακτήρων, τα κίνητρα και κατά συνέπεια το ουσιαστικό συναίσθημα που θα μας κρατούσε “hooked”.

Ο ρυθμός είναι σφιχτός, όμως, οι διάλογοι είναι ρηχοί και οι ανατροπές της πλοκής αρκετά προβλέψιμες. Στα περισσότερα σημεία δεν υπάρχει σαφήνεια. Για παράδειγμα δεν έχουμε πώς η Mercedes στήνει παγίδα στη Sole. Αρκετές σκηνές έρχονται με έναν τρόπο “άκυρο”, χωρίς να συνδέονται με όσα έχουν προηγηθεί.

Από την άλλη, η ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Fernan –τον οποίο υποδύεται ο εξίσου σέξυ Álvaro Rico- και τη Sole μοιάζει με μια προσπάθεια να καλυφθούν οι αδυναμίες. Οι ηθοποιοί έχουν χημεία και αποδίδουν το πάθος του νεαρού, παράνομου ζευγαριού, αλλά η θέση της σχέσης τους στο γενικότερο πλαίσιο κάνει περισσότερο focus στην οπτική απόλαυση παρά στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Επιπλέον, η περίοδος μεταξύ του πένθους της Sole για τον άντρα της και της πρώτης βραδιάς με τον Fernan είναι πολύ σύντομη για να γίνει η σχέση τους πειστική.

Οι σκηνές ληστείας διαθέτουν μεν δράση, αλλά είναι σύντομες και έτσι δεν προλαβαίνουμε να απολαύσουμε ένα κομμάτι που –σύμφωνα και με την ταινία- θα έπρεπε να αποτελεί σημαντικό και ποιοτικό μέρος της σειράς. Συνολικά, ενώ ως θεατές θέλουμε να το παρακολουθήσουμε, το “Sky High” δεν μας το κάνει πολύ εύκολο και μας αφήνει με εκείνη τη γεύση του ανικανοποίητου και την αίσθηση πως  αν μας πάρει και λίγο ο ύπνος και ξυπνήσουμε στο επόμενο επεισόδιο δεν έχουμε χάσει τελικά τίποτα σημαντικό.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ