ΣΕΙΡΕΣ

"Selena": Ευχάριστο, με ατέλειες

Δημοσίευση: 18 Δεκ. 2020, 18:19

20 χρόνια μετά τη δολοφονία της Selena Quintanilla-Pérez επανέρχεται στο Netflix με μια νέα σειρά που εξιστορεί τα γεγονότα της ζωής της και της καριέρας της.

ΣΧΕΤΙΚΑΤο Netflix αγόρασε τις ταινίες της Sony

Δεν είναι η πρώτη φορά που προβάλλεται η ζωή της, καθώς αρκετά χρόνια πριν είχε κυκλοφορήσει το «Selena», με πρωταγωνίστρια την Jeniffer Lopez. Αυτή τη φορά τα ινία της σκηνοθεσίας βρίσκονται στα χέρια του Moisés Zamora και στο πλευρό του αυτή τη φορά βρίσκονται και οι συγγενείς της Selena.

Μέσα στα εννιά επεισόδια, ο θεατής γίνεται παρατηρητής της πορείας της από τα πρώτα βήματά της μπάντας «Selena y los Dinos» μέχρι και το τέλος. Οι δυσκολίες, οι ευκαιρίες, οι σχέσεις μεταξύ της οικογένειας είναι κεντρικά θέματα της σειράς. Ωστόσο, σε αντίθεση με την ταινία, η σειρά δεν θέτει στο επίκεντρο την ίδια τη Selena και αυτό ήταν κάτι που δημιούργησε πληθώρα κακών κριτικών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στον πατέρα της, Abraham, και στη συμβολή του στην ανάδειξη της μπάντας, παρά στην ίδια τη Selena. Ενώ άλλοι θεωρούν ότι η Selena παρουσιάζεται ως άβουλο ον.

Αυτό ως έναν βαθμό μοιάζει να είναι ένα βάσιμο επιχείρημα καθώς βλέπουμε τον πατέρα ως τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα, με σπουδαία «ηγετική» ικανότητα, τον αδερφό της, Α.Β., ως τον συνθέτη και δημιουργό και την αδερφή της, Suzette, ως τον άνθρωπο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό της Selena. Φυσικά και η οικογένειά της έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή και στην καριέρα της αφού έπαιζαν όλοι μαζί και συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργική διαδικασία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό φαίνεται να παίρνει πολύ μεγαλύτερο «χώρο» στη σειρά από την ίδια τη Selena.

Οι σκέψεις της, τα συναισθήματά της και η δική της οπτική σε σχέση με όλα αυτά που ζούσε και τις εμπειρίες της έχουν ξεκάθαρα δευτερεύοντα ρόλο.

Ωστόσο, σε μια εποχή όπου τα live μοιάζουν σαν μακρινή ανάμνηση και παράλληλα σαν άπιαστο όνειρο, το ταξίδι μέσα από τα live της μπάντας είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ χρειαζόμαστε.

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη μεταφορά της ζωής και της καριέρας μιας τραγουδίστριας που κατάφερε να κάνει παγκόσμια επιτυχία, αλλά η σειρά παρά τα αρνητικά της, είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 18 Δεκ. 2020, 18:19
Ενημέρωση: 18 Δεκ. 2020, 18:20
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870