ΣΕΙΡΕΣ

"The responder" season 1: Μια ανελέητη, επίπονη συνθήκη

Δημοσίευση: 6 Φεβ. 2022, 15:37
Συντάκτης:

Μια πόλη όπως το Λίβερπουλ τη νύχτα είναι ένα χάος. Κι αυτό ο Chris Carson το γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα, αφού τις περιδιαβαίνει καθημερινά. Οι βάρδιές του, ως αστυνομικού άμεσης επέμβασης, έχουν μετατραπεί σε μια συνεχή πρόκληση και οι λιγοστές συνεδρίες με την ψυχολόγο δεν βοηθούν. Παράλληλα, η προσωπική και επαγγελματική του ζωή βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

<a href="/home-cinema-vod/beast/67664">Beast</a>ΣΧΕΤΙΚΑBeast

Κάπου ανάμεσα στα προβλήματα του γάμου του, την μητέρα του που πεθαίνει, τις πολλαπλές ευθύνες που βαραίνουν τις πλάτες του, ο Chris αρχίζει και χάνει την μπάλα. Όταν ο κολλητός του και έμπορος ναρκωτικών του ζητά να εντοπίσει την νεαρή τοξικομανή που του έκλεψε μια μεγάλη παρτίδα κοκαΐνης,  ο Chris καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σ’ αυτό που θέλει να είναι – ένας καλός αστυνομικός, πατέρας, άνθρωπος- και σε αυτό που είναι – ένας άνδρας υπό κατάρρευση.

Τι σημαίνει να προσπαθείς να είσαι καλός όταν όλα διαλύονται; Που βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή μεταξύ καλού και κακού σε έναν τέτοιο κόσμο;

Η σειρά του BBC One “The Responder” είναι ένα δυνατό, σπιντάτο και καταιγιστικό ντεμπούτο του δημιουργού-συγγραφέα και πρώην αστυνομικού Tony Schumacher. Στα πέντε επεισόδια, η ζωή του Chris συνιστά μια δύσβατη, απαιτητική και αρκετά σκοτεινή βάση,  πάνω στην οποία εξερευνώνται ευρύτερα ερωτήματα και καταστάσεις με μια σχεδόν αμοραλιστική διάθεση. Τι πιο ταιριαστό άλλωστε για ένα διαπλεκόμενο και αδιάφορο σύστημα από το πορτρέτο ενός άνδρα που παλεύει να μην διαλυθεί στην ανελέητη υπηρεσία του;

Η σφιχτοδεμένη αφήγηση κουμπώνει σε μια ατμοσφαιρική και φροντισμένη εκτέλεση, στην οποία ο Martin Freeman με την scouse προφορά και την οριακά συγκρατημένη οργή του δίνει μια εντυπωσιακή ερμηνεία. Εξίσου ικανοποιητικοί είναι και οι υπόλοιποι χαρακτήρες, με την Rachel (Adelayo Adedayo) να ξεχωρίζει εμφανώς, αν και η προσωπική της ιστορία, με όλη την ισχύ της, ολοκληρώνεται λίγο βιαστικά.

Η μελαγχολική, σκληρή, ρεαλιστική οπτική αλαφραίνει ανά στιγμές μέσω μικρών κωμικο-παράλογων πινελιών, που την καθιστούν ακόμα πιο ρεαλιστική, ενώ η σκηνοθεσία και η φωτογραφία μας εμπλέκουν ενεργά στους χαοτικούς δρόμους της πόλης.

Η έμμεση, αλλά σαφής και κοφτή ματιά του δημιουργού σε ένα σύστημα- ζούγκλα, χωρίς φραγμούς, χωρίς υποστήριξη και φροντίδα για τους ανθρώπους του, γίνεται ένα αστυνομικό δράμα στα καλύτερά του. Ο Schumacher γνωρίζει ότι η προσωπική του οδύσσεια αποτελεί υλικό που διαπερνά με ευκολία την οθόνη και η ειλικρινής του αποτύπωση αποτελεί μια αναγνωρίσιμη κατάσταση που ξεδιπλώνεται όπως είναι.

Μια ανελέητη, επίπονη συνθήκη στην οποία απλά κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλους.

H σειρά προβάλλεται στο Cosmote TV

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 6 Φεβ. 2022, 15:37
Ενημέρωση: 6 Φεβ. 2022, 15:39
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Beast

Beast

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Πατέρας προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με τις κόρες, ταυτόχρονα αποτρέποντας να...
5 ώρες