ΣΕΙΡΕΣ

"Raised by wolves" season 2: Η αναζήτηση της ουσίας της ύπαρξης

Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2022, 13:57
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Μητέρα και ο Πατέρας εντάσσονται σε μια νεοσύστατη αθεϊστική αποικία σε ένα πιο τροπικό κλίμα, στην άλλη μεριά του πλανήτη.

<a href="/home-cinema-streaming/mia-gynaika-o-kodikas-tis-siopis/67993">Μια Γυναίκα: Ο κώδικας της σιωπής</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜια Γυναίκα: Ο κώδικας της σιωπής

Η εξερεύνηση αυτής της παράξενης, νέας κοινωνίας είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων τους, καθώς το «φυσικό παιδί» της Μητέρας απειλεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση ό,τι έχει απομείνει από την ανθρώπινη φυλή.

Άποψη: Η νέα σεζόν ξεκινά από εκεί που μας είχε αφήσει το φινάλε της προηγούμενης, όταν οι ήρωες βρέθηκαν ξαφνικά στην Τροπική Ζώνη του πλανήτη. Τα πρώτα επεισόδια της 2ης σεζόν φαίνονται κάπως πιο άνευρα, σε σχέση με τα αντίστοιχα της πρώτης.

Στην πορεία, όμως, αυτό αλλάζει και στην εξέλιξη της ιστορίας μπαίνουν καινούργια στοιχεία όπως ο τρόμος, οι ανατροπές και οι καινούριοι, ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Από την αφήγηση δεν λείπουν ούτε αυτήν τη φορά οι αλληγορίες και οι συμβολισμοί, αυτό, δηλαδή, για το οποίο η σειρά αγαπήθηκε και απέκτησε το δικό της φανατικό κοινό. Οι πρωταγωνιστές -αλλά και οι θεατές- έρχονται εκ νέου αντιμέτωποι με καίρια ζητήματα, όπως η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η πίστη, αλλά και η αναζήτηση της ουσίας της ύπαρξης. Όλα αυτά μέσα σε απόκοσμα, εξωγήινα σκηνικά που συνθέτουν τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτού του sci-fi δράματος, του Aaron Guzikowski.

Σε σχέση τους χαρακτήρες και το χτίσιμό τους, η απουσία κάποιων σημαντικών στοιχείων σε ήρωες-κλειδιά της πλοκής είναι μία αδυναμία που συνεχίζει να υπάρχει από την 1η σεζόν. Το αποτέλεσμα είναι να θεωρηθούν ρηχοί ή και μονοδιάστατοι. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο χαρακτήρας της Μητέρας είναι αυτός που κάνει πάλι τη διαφορά. Φυσικά, η ερμηνεία της Δανέζας Amanda Collin παίζει τον ρόλο της σε αυτό. Ο Travis Fimmel στον ρόλο του Marcus, όπως και ο Abubakar Salim στον ρόλο του Πατέρα, αποδίδουν ξανά εξαιρετικά και αναπτύσσουν τις κατάλληλες δυναμικές μεταξύ τους. 

H γνώμη του MOVE IT για την πρώτη σεζόν "Raised by wolves"

Με λιγότερα επεισόδια, αυτή η σεζόν ενδείκνυται για binge-watching. Σίγουρα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και σίγουρα πηγαίνει την ιστορία ένα βήμα παρακάτω. Αναπόφευκτα, όμως, χάνει κάτι από το αρχικό (καλό) σοκ που μας δίνει μια πρωτότυπη ιδέα, όταν παρουσιάζεται με έξυπνο τρόπο και προσεγμένη παραγωγή.

Το "Raised by Wolves" είναι από τις σειρές που έχουν πραγματικά κάτι να πουν και φαίνεται ότι υπάρχει υλικό από τους συγγραφείς, ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σειρά δεν θα συνεχιστεί, τουλάχιστον από το HBO MAX. 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
48310
Feelgood
7387
Tanweer
6351
Tanweer
4775