ΣΕΙΡΕΣ

"Physical" season 1: Περήφανα τέκνα της δεκαετίας του '80

Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2021, 18:52
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σαν Ντιέγκο, αρχές της δεκαετίας του ‘80. Η Σίλα Ρούμπιν (Ρόουζ Μπερν) είναι μια αφοσιωμένη νοικοκυρά, η οποία μαζί με τον σύζυγό της είχαν ζήσει έντονα τα ηδονικά ‘60s και τα ταραχώδη ‘70s.

<a href="/home-cinema-streaming/spiderhead/66665">Spiderhead</a>ΣΧΕΤΙΚΑSpiderhead

Όμως, κάτω από το προσωπείο της, η Σίλα κρύβει μια καταπιεσμένη επιθυμία να ξεφύγει από τη ζωή της, όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί.

Και το μέσο διαφυγής της θα αποτελέσει μια επαναστατική τεχνολογία της εποχής: το video και συγκεκριμένα τα μαγνητοσκοπημένα προγράμματα αεροβικής γυμναστικής.

Γνώμη: Σηκώστε τα χέρια όσοι θυμάστε την Τζέιν Φόντα να παραδίδει μαθήματα αερόμπικ μέσω της υπερεπιτυχημένης βιντεοκασέτας «​Jane Fonda Workout». Μπράβο, είστε περήφανα τέκνα της δεκαετίας του '80! Σε αυτή την εποχή επιχειρεί να μας μεταφέρει και το “Physical”, η νέα σειρά του Apple TV+, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που βρίσκει την απελευθέρωσή της μέσα από τα γυαλιστερά κολάν, τα εφαρμοστά κορμάκια και τις γκέτες του αερόμπικ.

Στα έξι επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε τη Σίλα, μια γυναίκα που φαίνεται να τα έχει όλα υπό έλεγχο. Όμως, οι σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό της, οι οποίες παρεμβάλλονται μέσω voice over, αποκαλύπτουν μια άλλη πραγματικότητα: η Σίλα παλεύει διαρκώς μέσα της και οι εχθροί της είναι το φαγητό και το επερχόμενο γήρας! Είναι με λίγα λόγια μια γυναίκα που αντιπροσωπεύει την εποχή της, μια εποχή στην οποία η εμφάνιση ήταν το παν, με τον ιδεαλισμό και την οργή των 70s να έχουν δώσει τη θέση τους σε μια εποχή ανέμελου υπερκαταναλωτισμού, sponsored by Ρόναλντ Ρίγκαν.

Μέσω των καταιγιστικών σκέψεών της, γινόμαστε μάρτυρες του πώς τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να αμφισβητεί αυτό που βλέπουν τα ίδια της μάτια όταν κοιτάει στον καθρέφτη. Περιττά κιλά που δεν υπάρχουν, ρυτίδες που περνούν σχεδόν απαρατήρητες αλλά για την ίδια φαίνονται αηδιαστικές υπενθυμίσεις της ηλικίας της, χοντρές γάμπες ή πλαδαρά χέρια και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Το μίσος προς τον εαυτό της, όπως τον βιώνει μέσα από αυτόν τον παραμορφωτικό φακό, ωθεί διαρκώς τη Σίλα να ζει ανάμεσα στην επιβράβευση και την τιμωρία, να συγκρίνει διαρκώς τον εαυτό της με άλλες γυναίκες, με τις οποίες αδυνατεί να συνδεθεί ουσιαστικά. Η Σίλα είναι ένας αντιπαθής χαρακτήρας, όμως η Ρόουζ Μπερν (“Bridesmaids”) καταφέρνει να την κάνει σαγηνευτική, παρότι το σενάριο δεν έχει βρει ακόμα την ισορροπία ανάμεσα στον εσωτερικό της μονόλογο και τη δράση, η οποία κυλάει με ρυθμούς αντιστρόφως ανάλογους της ταχύτητας των σκέψεών της.

Η υποδειγματική ανασύσταση της εποχής, η νευρώδης σε σημεία σκηνοθεσία (στα credits συναντούμε και το όνομα του Κρεγκ Γκιλέσπι των “I, Tonya” και “Cruella”), καθώς και η υπόσχεση ότι η σειρά θα απογειωθεί όταν η Σίλα θα καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να χτίσει μια αυτοκρατορία με βιντεοκασέτες αερόμπικ είναι υπεραρκετοί λόγοι για να πατήσετε play. Μένει μόνο να φανεί αν η Σίλα θα αγαπήσει τον εαυτό της λίγο παραπάνω, όταν πλέον αποκτήσει όλα όσα ποθεί σιωπηρά μέχρι στιγμής...

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
13 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο