Πέντε ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ του Ταλίν

Δημοσίευση: 23 Νοε. 2022, 04:42
Συντάκτης:

Τα ευχάριστα νέα για τις ελληνικές κινηματογραφικές δημιουργίες συνεχίζονται.

<a href="/nea/i-sholi-luis-lumiere-ekpaideyei-10-makenistes-stin-ellada/67340">Η σχολή Luis Lumiere εκπαιδεύει 10 μακενίστες στην Ελλάδα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ σχολή Luis Lumiere εκπαιδεύει 10 μακενίστες στην Ελλάδα

Πέντε ελληνικές ταινίες και δύο διεθνείς παραγωγές, με Έλληνες συμπαραγωγούς, θα βρεθούν στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ταλίν, ένα από τα πολύ ενδιαφέροντας ευρωπαίκά φεστιβάλ "δεύτερης ταχύτητας", διαρκώς αναπτυσσόμενο κάθε χρόνο, με φρέσκες ιδέες. 

Η ταινία «Άκουσέ με» της Μαρία Ντούζα διεκδικεί βραβείο στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ταλίν, που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στη σημαντική αυτή διοργάνωση της Βαλτικής.

Επίσης, δύο ταινίες διεθνούς παραγωγής, με Έλληνες συμπαραγωγούς, καθώς και τέσσερις ταινίες μικρού μήκους κάνουν την ελληνική κινηματογραφική παρουσία στην πρωτεύουσα της Εσθονίας ιδιαίτερα αισθητή. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) συγχαίρει τους δημιουργούς και τους παραγωγούς και τους εύχεται καλή επιτυχία.

Το «Άκουσέ με», που προβλήθηκε χθες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα Youth Competition, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Μ. Ντούζα με παραγωγό τον Μιχάλη Σαραντινό (Steficon) και συμπαραγωγό το ΕΚΚ.

μαγμαμαγμα

Οι τέσσερις μικρού μήκους ταινίες που συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ επιβεβαιώνουν τον δυναμισμό και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των νέων δημιουργών μας διεθνώς. Το «Airhostess -737» του Θανάση Νεοφώτιστου (που έχει χρηματοδοτηθεί από το Ειδικό Πρόγραμμα Covid -19) διεκδικεί βραβείο στο πρόγραμμα Shorts Competition, ενώ στο πρόγραμμα Shorts Alternatives προβάλλονται οι ταινίες: «Μάγμα» της Λίας Τσάλτα, «Horsepower» του Σπύρου Σκανδαλού, «Αγκάθι» του Αλέξη Σταματιάδη.

Δύο ακόμη ταινίες, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο του επιλεκτικού Μειοψηφικού Προγράμματος Συμπαραγωγών του συμμετέχουν στο Φεστιβάλ: το «A Cup of Coffee and New Shoes On» του Gentian Koci, με συμπαραγωγό την ελληνική εταιρεία Graal, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, ενώ το «Burning Days» του Emin Alper, στο οποίο συμπαραγωγός είναι ο Γιώργος Τσούργιαννης της εταιρείας Horsefly Films, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα Best of Fest.

Το ΕΚΚ βρίσκεται στο Ταλίν στηρίζοντας μέσω της Hellas Film τους Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς στην προώθηση του έργου τους, αλλά και τη δικτύωσή τους με την ευρωπαϊκή κινηματογραφική κοινότητα. Σημειωτέον δε ότι η συμμετοχή της Hellas Film στο [email protected] & Baltic Event 2022 αποσκoπεί στην ενδυνάμωση της θέσης της Ελλάδος σε διεθνείς δράσεις και εκδηλώσεις που καταδεικνύουν δυνατότητες και ορίζοντες που ανοίγονται για την κινηματογραφία μας και τον οπτικοακουστικό μας τομέα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 23 Νοε. 2022, 04:42
Ενημέρωση: 23 Νοε. 2022, 04:42
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Run Sweetheart Run

Run Sweetheart Run

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Ασκούμενη δικηγόρος αναγκάζεται να βγεί με πελάτη του αφεντικού της, όλα μοιάζουν ονειρικά...
1 ημέρα