Ο Λαρς Φον Τρίερ ετοίμασε 3η σεζόν "The Kingdom"

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2020, 19:34
Συντάκτης:

Ο Λαρς Φον Τρίερ δεν έχει ανακοινώσει κάποιο νέο κινηματογραφικό project από το 2018, όταν “Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ” σόκαρε και δίχασε κοινό και κριτικούς, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσει στη μικρή οθόνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Zentropa Productions, της εταιρίας παραγωγής του 64χρονου auteur, o Τρίερ ετοιμάζεται να αναβιώσει το “The Kingdom”, τη σειρά των ‘90s που είχε αποτελέσει τη σκανδιναβική απάντηση στο “Twin Peaks”. To “The Kingdom” διαδραματίζεται στη νευροχειρουργική πτέρυγα ενός νοσοκομείου της Δανίας και σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, τα γυρίσματα της τρίτης και τελευταίας σεζόν -που θα φέρει τον τίτλο “The Kingdom Exodus”- θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021 και στις οθόνες μας αναμένεται να δούμε 5 ωριαία επεισόδια το 2022.

<a href="/nea/venetia-2022-lars-fon-trier-tha-kano-ena-dialeimma-apo-ti-skinothesia/66942">Βενετία 2022 - Λαρς Φον Τρίερ: "Θα κάνω ένα διαλειμμα από τη σκηνοθεσία"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2022 - Λαρς Φον Τρίερ: "Θα κάνω ένα διαλειμμα από τη σκηνοθεσία"

Οι παραγωγοί της σειράς δήλωσαν ότι στο νέο “Kingdom” θα δούμε τόσο παλιούς όσο και νέους χαρακτήρες, οι οποίοι θα έρθουν πάλι αντιμέτωποι με διάφορα ανεξήγητα υπερφυσικά φαινόμενα. Η τρίτη σεζόν ήταν στα σκαριά από την αρχή, όμως ο θάνατος των πρωταγωνιστών της σειράς Ernst-Hugo Järegård και Kirsten Rolffes και η στροφή του Τρίερ προς τον κινηματογράφο, είχαν ως αποτέλεσμα να μην γυριστεί και “The Kingdom” να τερματιστεί το 1997, μετά από 2 σεζόν.

Τα νέα επεισόδια θα γραφτούν από τον Τρίερ και πάλι σε συνεργασία με τον Niels Vørsel. Ο Vørsel είχε επίσης βοηθήσει τον Τρίερ στη συγγραφή των πρώτων ταινιών του, “Europa,” “Epidemic,” και“The Element of Crime.” Επιπλέον, ο Τρίερ θα σκηνοθετήσει και τα 5 επεισόδια της νέας σεζόν, για την πλοκή των οποίων δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, έχουμε όμως την παρακάτω αινιγματική δήλωση του αγαπημένου Δανού προβοκάτορα:

“Τα σύνορα μπορούν να πάρουν διαφορετικές μορφές: μπορεί να είναι γραμμές που σχεδιάζει κάποιος με χάρακα πάνω σε ένα λευκό χαρτί (γραμμές που είναι συχνά αόρατες σε όποιον τύχει να επισκεφτεί τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.) Οι γραμμές των συνόρων μπορεί να είναι επεξηγηματικές, αν δεν θέλουμε να τις αποκαλέσουμε εικονικές ή ακόμα και μοχθηρές. Μπορεί να έχουν ζωγραφιστεί με ένα απαλό κόκκινο χρώμα, σχεδόν αόρατο, ή μπορεί να είναι μια διακεκομμένη γραμμή, που σχεδόν υποδηλώνει μια απολογία ή ακόμα και ντροπή. Παρόλα αυτά, οι γραμμές αυτές είναι εκεί, ο αριθμός τους είναι ασύλληπτος και όλες μαζί δημιουργούν τις ‘περιοχές’ των οποίων οι κάτοικοι είναι αρκετά δυνατοί για να τις υπερασπιστούν. Η είσοδος και η έξοδος συχνά ακολουθούνται από βία, καθώς κάθε επισκέπτης αναμένεται να επιστρέψει όταν διεκπεραιώσει τις δουλειές του.

Στη Γη, “η Μηχανή που κινεί τα πάντα (όλη τη ζωή δηλαδή)” είναι σχεδιασμένη να εξαρτάται από τις διαμάχες που αυτές οι γραμμές προκαλούν. Αν η λέξη Exodus σημαίνει ‘είσοδο’ ή ‘έξοδο’ εξαρτάται από τη γωνία από την οποίο εξετάζουμε το σύνορο, αλλά η λέξηgd αυτή καθεαυτή απλά περιγράφει έναν μεγάλο αριθμό ατόμων που διασχίζουν μαζί μια γραμμή που έχει σχεδιαστεί με μολύβι.

Γιατί;..... Υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ καλού και κακού! Έχουμε φτάσει στο όριο, τουλάχιστον στο Kingdom… Αλλά αυτό δεν μπορώ να δηλώσω ότι θα είναι εύκολο ή αναίμακτο να παραβιάσω ταυτόχρονα τις επτά αστρικές κλειδαριές του κόσμου χωρίς το αίμα ενός γιατρού.”

Μάλιστα… Επειδή δεν καταλάβαμε και πολλά από τα παραπάνω, παραθέτουμε μια φήμη σύμφωνα με την οποία η παλιά διαμάχη ανάμεσα στους Σουηδούς και τους Δανούς του νοσοκομείου του “The Kingdom” θα συνεχίσει ακάθεκτη και στην τρίτη σεζόν, ενώ μια κατάρα θα συνεχίσει να καθορίζει τα γεγονότα.

Τέλος, να θυμίσουμε εδώ ότι το αμερικάνικο remake του “The Kingdom” είχε γίνει το 2004 δια χειρός του Στίβεν Κίνγκ, με τίτλο “Kingdom Hospital”, ενώ και η αμερικάνικη σειρά “All Souls” είχε αντλήσει έμπνευση από το τηλεοπτικό δημιούργημα του Τρίερ.

Update: Αυτό είναι το πρώτο clip, όπου δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα, αλλά αυτό το κάτι λίγο δημιουργεί ανατριχίλες. Εκτός από την πρωταγωνίστρια Μποντίλ Γιόργκενσεν, στο καστ θα δούμε επίσης τους Λαρς Μίκελσεν, Μίκαελ Πέρσμπραντ, Νικολάι Λι Κάας και τον Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ σε μικρό ρόλο. Περιμένουμε τρέιλερ και ημερομηνία πρεμιέρας

Update: Αυτό είναι το επίσημο teser trailer, όπως πάντα διαφορετικό από τα υπόλοιπα:

Update: Και αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ, με την σειρά να αναμένεται να ξεκινήσει να στριμάρει 27 Νοεμβρίου στο Mubi.

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos