Ο «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στην Βενετία

Ο «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στην Βενετία
Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2019, 12:46
Συντάκτης:

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ολοκλήρωσε το «Grand Slam» στα σπουδαία ευρωπαϊκά φεστιβάλ με τις μικρού μήκους ταινίες της.

venice film festival 2020 adele exarchopoulosΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Βενετίας 2020: Φωτογραφικό αφιέρωμα

Η νεαρή Ελληνίδα δημιουργός συμμετάσχει (εκτός συναγωνισμού) στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βενετίας με τον «Ηλεκτρικό Κύκλο» και ενώ έχουν προηγηθεί το «Washingtonia» το 2014 το Βερολίνο και το «Limbo» το 2016 στις Κάννες, αλλά και το «Yellow Fieber» το 2015 στο Λοκάρνο και ενώ προετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, «Τιτανικός Ωκεανός».

Όπως αναφέρει η σύνοψη του της ταινίας: Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050 του Μπουένς Άιρες, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν - αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη αποφοίτησε από το τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Εχει τιμηθεί δύο φορές από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους ενώ ήταν υποψήφια για το αντίστοιχο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας EFA (European Academy Awards) τις χρονιές 2015 και 2017 αντίστοιχα.

Ο «Ηλεκτρικός Κύκνος», συμπαραγωγή Γαλλίας (Ecce Films), Αργεντινής (Un Puma) και Ελλάδας (Homemade Films), γυρίστηκε εξολοκλήρου στην πόλη του Μπουένος Αϊρες στην ισπανική γλώσσα. Ηθοποιοί: Carlos Aduviri, Nelly Prince, Elisa Massino, Nikita Zuckerberg, Susana Pampín. Σενάριο / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. Συμπαραγωγός: Μαρία Δρανδάκη, Victoria Marotta. Διάρκεια: 40’.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870