Νέα ταινία για τον Γουόνγκ Καρ Βάι

Δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2014, 09:51
Συντάκτης:

Mετά το τρομερά υποτιμημένο στην χώρα μας (και καταδικασμένο σε εμπορική αποτυχία με τον τρόπο που πλασσαρίστηκε) "The Grandmaster", o Γουόνγκ Καρ Βάι επιστρέφει.

Αυτή την φορά σε ένα κινηματογραφικό είδος που έχει απεικονίσει όσο ελάχιστοι σκηνοθέτες παγκοσμίως: μια ιστορία αγάπης.

H 11η ταινία του αγαπημένου Κινέζου δημιουργού θα βασίζεται στο "Ferryman", ένα διήγημα του Γιάγια Ζανγκ από τη συλλογή "I Belonged to You" που κυκλοφόρησε διαδικτυακά σαν ένα είδος "παραμυθιών" και αργότερα σε βιβλίο με εκατομμύρια αντίτυπα.

Η ιστορία αφορά έναν παντρεμένο καλλιτέχνη και μια νεαρή γυναίκα και είναι γραμμένη όπως "ένας φίλος που αφηγείται τις ιστορίες του σε κάποιον στη μέση της νύχτας, διηγώντας τις εμπειρίες και τα σκαμπανεβάσματα της ζωής του".

Update 18/2/15: Οχι, η επόμενη ταινία του Γουόνγκ Καρ Βάι δεν είναι το «Ferryman» καθώς τελικά εκεί θα αρκεστεί ως παραγωγός και σεναριογράφος. Το φιλμ που τελικά θα αποτελέσει τη νέα του σκηνοθετική προσπάθεια μετά το "The Grandmasters", θα λέγεται «Blossoms» και θα διαδραματιστεί στη Σαγκάη. Το «Blossoms» βασίζεται στην ομότιτλη συλλογή διηγημάτων του Τζιν Γιουτσένγκ και η περίληψη θέλει διαφορετικούς κάτοικους της Σαγκάης και τις μικρές ή μεγάλες ιστορίες της καθημερινότητάς τους, όπως θα τις απεικονίσει ο σπουδαίος δημιουργός. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δυο χρονικές περιόδους: από το ’60 στα μέσα του ’70, το τέλος της Πολιτιστικής Επανάστασης. Κι από το ’80 ως τις αρχές του 21ου αιώνα. Καθώς οι δυο χρονικές περίοδοι εναλλάσσονται, η ιστορία αποκαλύπτει τα δυο πρόσωπα της πόλης: τη Σαγκάη του παρελθόντος και τη σημερινή εκμοντερνισμένη μητρόπολη.

Update 20/3/19Το φιλμ θα ολοκληρώσει την τριλογία "της αγάπης" που ξεκίνησε με το «In The Mood For Love» και συνεχίστηκε με το αξέχαστο «2046», αλλά τα βήματα εξελίσσονται πολύ αργά, καθώς τώρα ξεκινά κάστινγκ, ενώ η έναρξη των γυρισμάτων αναμένεται για τέλος του χρόνου. Άντε, ανυπομονούμε!

Update 12/5/20: Όπως έγραψε και το έγκυρο Variety, επιτέλους η ταινία ξεκινά γυρίσματα τέλος Ιουλίου στην Κίνα.

Update: Αυτό είναι το πρώτο επίσημο teaser για το "Blossoms Shanghai" που ανέβηκε στο Twitter χωρίς υπότιτλους, αλλά έστω και έτσι μπορούμε να πάρουμε μια αξιόπιστη γεύση. Η ιστορία ενός αινιγματικού αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου και το ταξίδι του στον χρόνο και η μεταμόρφωσή του από έναν νεαρό καιροσκόπο με προβληματικό παρελθόν, σε ένα εκλεκτό μέλος της ελίτ στην Σαγκάη των 90s.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2014, 09:51
Ενημέρωση: 7 Ιουνίου 2021, 17:22
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
2796
Tanweer
2500
Feelgood
2355
Feelgood
2030