ΣΕΙΡΕΣ

"The Lovers": Μόνο για σκληροπυρηνικούς των rom-com

Δημοσίευση: 20 Νοε. 2023, 20:43
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η ιστορία της Τζάνετ, μίας υπαλλήλου σούπερ μάρκετ που δεν νοιάζεται για τίποτα, ούτε καν για τη ζωή της, και του Σίμους, ενός εγωκεντρικού πολιτικού δημοσιογράφου, και της ανεξήγητης έλξης που νιώθουν ο ένας για τον άλλον. 

<a href="/nea/griselda-entasi-kai-thilykos-scarface/69421">"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface

Άποψη: Μια κλασική rom com περί των αντιθέτων που έλκονται, που βλέπεται γρήγορα-μόλις έξι τριαντάλεπτα επεισόδια- και ξεχνιέται ακόμα γρηγορότερα.

Δύο άνθρωποι από άλλον κόσμο που συναντιούνται, κάτι που στα καθ΄ημάς το είχαμε δει και στους Δύο Ξένους με μεγαλύτερη πλάκα.

Ο ένας είναι παρουσιαστής που ελπίζει πως θα ανέβει η καριέρα του καθώς αποκτά δική του εκπομπή αλλά τελικά τον στέλνουν στην πατρίδα του, το Μπέλφαστ και όχι στο Λονδίνο.

Η άλλη μια υπάλληλος σούπερ μάρκετ, αθυρόστομη που δεν την νοιάζει τίποτα και μπλέκει σε μπελάδες.

Χιλιοειδωμένο κόνσεπτ, με επαναλαμβανόμενα μοτίβα και προβλέψιμη κατάληξη, που ευχαριστεί μόνο κάποιον πωρωμένο με ρομαντικές κομεντί που διψά για έρωτες χωρίς τα εχέγγυα για κάτι παραπάνω.

Μάλλον μας τέρπουν οι σχέσεις ανθρώπων που το «σύμπαν» τους φέρνει κοντά με ένα μυστήριο τρόπο, ελπίζοντας κάτι παρόμοιο για τις δικές μας ζωές.

Ο Johnny Flynn και η Roisin Gallagher κάνουν ένα ωραίο δίδυμο με ωραία χημεία εκπροσωπώντας και οι δύο διαφορετικούς τύπους ανθρώπων.

Άνθρωποι λίγο μετά τα 30 που βρίσκονται για διάφορους λόγους σε τέλμα, με την εργασία να παίζει κυρίαρχο ρόλο σε όλο αυτό. Άλλωστε αυτό που τους συνέδεσε είναι η τύχη. Το ότι εκείνος μεταφέρθηκε στο Μπέλφαστ και μπόρεσε να συναντήσει τυχαία πάλι στον δρόμο την Τζάνετ, είναι από αυτά τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα, ακολουθώντας την μοιρολατρεία των αμερικάνικων εκδοχών του είδους, παρότι βρετανική η σειρά του Sky Atlantic.

Απουσιάζει το βρετανικό φλέγμα στο χιούμορ της σειράς, το οποίο το αντικαθιστά μια πιο άνευρη και χλιαρή χιουμοριστική διάθεση, που δεν βοηθά στο να διασωθεί κάτι από το κύμα της επαναληπτικότητας και της μίμησης.

H σειρά στριμάρει στη Nova

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos