ΣΕΙΡΕΣ

"Kevin can [email protected] himself" season 1: Υβρίδιο sitcom/δράματος

Δημοσίευση: 29 Aug 2021, 13:19
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Άλισον είναι μία κλασική Αμερικανίδα σύζυγος με την πιο φυσιολογική ζωή μόνο που ο έγγαμος βίος με τον ανώριμο και εγωιστή, Κέβιν, την έχει απογοητεύσει και αισθάνεται παγιδευμένη. Το μυστικό που μαθαίνει από την γειτόνισσα της για τον κοινό λογαριασμό της με τον Κέβιν είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και συνεπώς δεν αργεί να βρει τρόπο να απαλλαγεί από αυτόν.

<a href="/home-cinema-streaming/run-sweetheart-run/67437">Run Sweetheart Run</a>ΣΧΕΤΙΚΑRun Sweetheart Run

Σύνοψη: To “Kevin Can Fuck Himself” είναι το υβρίδιο σειράς που δεν είχαμε δει ποτέ στην μικρή οθόνη αν και δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο το ψάχναμε. Μπερδεύοντας την λογική των sitcom με αυτή των δραματικών σειρών, οι σκηνές αλλάζουν συθέμελα ύφος και σκηνοθεσία με έναν τρόπο ομολογουμένως πρωτότυπο που απαιτεί την προσοχή σου κάθε φορά ώστε να περάσει το θεμιτό μήνυμα.

Διαμέσου της κεντρικής πρωταγωνίστριας Άλισον βρισκόμαστε κάθε φορά ανάμεσα σε ένα δίπολο όπου από την μία βλέπουμε την γυναίκα αμέτοχη, ουσιαστικά ανύμπορη, και από την άλλη απελπιστικά απεγνωσμένη να πετύχει τον σκοπό της. Η σειρά, παρά την ξεκάθαρη απειλή του τίτλου της, δεν είναι στοχευμένη επάνω στον αφελή και παιδιάστικο σύζυγο Κέβιν, τον οποίο πλαισιώνουν πολύ αρμονικά ένας σαχλός φίλος και ένας αγαθός πατέρας, αλλά στην παράδοση που τόσο περιποιημένα έχουν διαμορφώσει οι σειρές sitcom όπου ο ρόλος της γυναίκας είναι από διακοσμητικός έως υπηρετικός και γενικά σχεδόν ακραία υποτιμητικός.

Μετά από αρκετά χρόνια ως δέκτης μισογυνιστικών σχολίων και κρύων αστείων, η Άλισον επικεντρώνεται σε μία νέα ζωή την οποία επιθυμεί διακαώς να αρχίσει και ω, τι χαρά που η Βάλερι Άρμστρογκ (βοηθός σεναριογράφων σε “Seal Team” και “Masters of Sex” - το “Kevin Can Fuck Himself” είναι η πρώτη δική της δουλειά) δεν της χρεώνει ακόμα έναν άνδρα να την σώσει από αυτήν την κατάσταση, όπως πολύ συχνά βλέπουμε δυστυχώς, αλλά μία γυναίκα πρόθυμη να την βοηθήσει. Η Άννι Μέρφι από το “Schitt's Creek” επιστρατεύει και πάλι την κωμική της πλευρά χωρίς όμως να δυσκολεύεται να αποδώσει και το δράμα που περιβάλλει τον χαρακτήρα που υποδύεται.

Παρόλη βέβαια την άρτια εναλλαγή από τα κορεσμένα χρώματα και το γνωστό σετ των κωμικών σειρών στο σκοτεινό θέμα που προϋποθέτει μία δραματική υπόθεση, το “Kevin Can Fuck Himself” αργεί να πάρει τα πάνω του και να προχωρήσει με πιο σίγουρα βήματα στην υπόθεση όπου εκεί δεν παρουσιάζει ανάλογη πρωτοτυπία. Ακόμα και στα τέσσερα πρώτα επεισόδια η 40λεπτη διάρκεια μαζί με την διττή φύση της σειράς καταλήγει να κουράσει μυαλό και όραση.

Όπως και να έχει, επικροτούμε σθεναρά το σαρκαστικό της ύφος και τον τρόπο που επιλέγει να κριτικάρει κοινωνία και τηλεόραση μαζί.

Το “Kevin Can Fuck Himself” δεν έχει μέχρι στιγμής ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν. 

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Run Sweetheart Run

Run Sweetheart Run

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Ασκούμενη δικηγόρος αναγκάζεται να βγεί με πελάτη του αφεντικού της, όλα μοιάζουν ονειρικά...
15 ώρες