Η Disney γυρίζει ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα. Κάστινγκ

Δημοσίευση: 9 Ιαν. 2021, 17:11
Συντάκτης:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει απασχολήσει αθλητικά πολύ τα τελευταία χρόνια με τα μπασκετικά του κατορθώματα στο ΝΒΑ και έτσι ήταν αναμενόμενη η δημιουργία ταινίας από την Disney για την ζωή του που θα γυριστεί μέσα στο 2021 στην Ελλάδα.  Το επίκεντρό της θα είναι τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Αθήνα.

<a href="/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2023-afieroma-sta-100-hronia-disney/68735">Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney

Η ταινία θα στηριχτεί από τα ελληνικά προγράμματα χρηματοδότησης σε οπτικοακουστικές παραγωγές που ξεκίνησαν το 2018 αλλά για πρώτη φορά τώρα υλοποιείται, με σκοπό να προσελκύσουν διεθνείς παραγωγές να κάνουν γυρίσματα στην χώρα μας. Έτσι για φέτος έχουν προσελκύσει πολλές διεθνείς παραγωγές υψηλού προϋπολογισμού, τουλάχιστον δέκα εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία.

Για τις πιο πολλές ταινίες που θα γυριστούν μέσα στο 2021 στην Ελλάδα έχει ήδη υπάρξει συμφωνία, καθώς οι παραγωγοί έχουν επισκεφτεί την χώρα, έχουν κάνει ρεπεράζ στις περιοχές, έχουν μιλήσει με Έλληνες παραγωγούς και με ελληνικά επιτελεία και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ανακοινώσει και επισήμως την ταινία, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων). Μια από αυτές τις ταινίες θα είναι και η βιογραφική για τον Greek Freak του NBA από την Disney+ που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό ποιος θα υποδυθεί τον Αντετοκούνμπο. Η ταινία θα ονομάζεται Greek Freak, από το προσωνύμιο που του έχει δοθεί και θα γυριστεί το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα.

Περισσότερα σας έχουμε γράψει εδώ πριν αρκετό καιρό.

Πριν από αυτή την ταινία, μέσα στην άνοιξη, θα γυριστεί η νέα ταινία της Nia Vardalos με παραγωγούς τους Tom Hanks και Rita Wilson. Επίσης, γυρίσματα θα κάνει η τηλεοπτική σειρά Jack Reacher των Amazon Studios, της Skydance και της Paramount Television Studios, μια ταινία από την Paramount και άλλες τρεις ταινίες από άλλα στούντιο με τα οποία ακόμα συζητείται, όπως αναφέρουν άνθρωποι από την ΕΚΟΜΕ. Το μεγαλύτερο μέρος του συνεργείου και των ηθοποιών θα είναι ντόπιοι.

Λεπτομέρειες για το τηλεοπτικό Jack Reacher εδώ.

Οι διευκολύνσεις που πραγματοποιήθηκαν στην φορολογία και στην γραφειοκρατία σίγουρα θα οδηγήσουν σε άνθιση των γυρισμάτων ξένων παραγωγών στη χώρα μας, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε αγκάθι, για να θυμηθούμε το δεύτερο Mamma Mia και τον τελευταίο Jason Bourne με τον Matt Damon που έκαναν γυρίσματα σε άλλες χώρες, ενώ υποτίθεται βρισκόντουσαν στην Ελλάδα.

«Η εμπειρία δείχνει ότι τα πρώτα τρία χρόνια μόνο χαμηλού μπάτζετ ταινίες ή μικρά κομμάτια από υψηλού μπάτζετ παραγωγές έρχονται στην Ελλάδα. Αυτό έπρεπε να αλλάξει. Δεν θέλουμε οι μεγάλες παραγωγές να πηγαίνουν παντού στην Ευρώπη, εκτός της Ελλάδας», δηλώνει ο Πάνος Κουάνης.  Τον Μάρτιο του 2020 ήρθε το lockdown στην χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες, και προκάλεσαν μερικά εμπόδια, χωρίς να ανατρέπουν τα σχέδια. Όπως λέει ο Πάνος Κουάνης, «Κατ’ αρχάς εξασφαλίσαμε την ταμειακή ροή για τα έργα που είχαν ήδη εγκριθεί και είτε ξεκινούσαν είτε τελείωναν εκείνη την περίοδο και φροντίσαμε να πάνε όλα καλά. Δεύτερον, παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις στην διεθνή αγορά, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις και προσαρμογές μετά την πανδημία. Η προσεκτική στάση του ΕΚΟΜΕ σε συνδυασμό με την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, που έκανε τους ξένους κινηματογραφιστές να νιώθουν ασφαλείς, έφερε πολλές νέες ταινίες κατά τους φθινοπωρινούς μήνες». Σύμφωνα με τα λόγια του, «ακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις. Το να μένουμε πίσω, σε σχέση με αυτό που προσφέρουν άλλες χώρες, θα μας έκανε μη ανταγωνιστικούς».

Παράλληλα, το ΕΚΟΜΕ συνεργάζεται με τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και με την περιφέρεια ώστε να δημιουργηθούν κινηματογραφικά γραφεία σε κάθε νομό. Πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί σε αυτό το έργο. «Ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία με το ΕΚΚ (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) για να ενισχύσει το κινηματογραφικό γραφείο του. Πρόκειται για μια υπέροχη κίνηση που ενισχύει τον ρόλο της Αθήνας ως προορισμού για μαγνητοσκόπηση διεθνών παραγωγών. Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο, τα Ιόνια νησιά και η Πελοπόννησος θα έχουν τα δικά τους γραφεία», εξηγεί ο Πάνος Κουάνης. «Σε συνδυασμό με την φορολογική ελάφρυνση από τον νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης, μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για έλληνες και διεθνείς επενδυτές να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις υποδομής για παραγωγή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Αυτό θα φανεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

Update: H εταιρεία παραγωγής ανακοινώνει το casting call για το "Greek Freak" .

Εαν ειστε ή εαν γνωριζετε καποιον που μπορει να ταιριαζει με τις παρακατω ζητουμενες αναγκες, διαβάστε προσεκτικά τα ζητουμενα / απαιτουμενα και επικοινωνηστε για περαιτερω πληροφοριες.

* Επικοινωνια / Αιτησεις μονο μεσω του εμαιλ που αναγραφεται στην αναρτηση (δείτε φωτό) στελνωντας: (ολα απαραιτητα)
+ Ονομα
+ Επιθετο
+Υψος
+ Τηλεφωνο επικοινωνιας
+ φωτογραφια Πορτραιτο - Σημερινη
+ φωτογραφια Ολοσωμη - Σημερινη
+ βιντεο παρουσιασης του εαυτου σας (self tape into) εως 50 δευτερολεπτα
**Για τους Ανηλικους φιλους θα χρειαστουμε τηλεφωνο γονεα ή νομιμου κηδεμονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos