H Σάλι Πότερ θα κυκλοφορήσει την πρώτη ταινία στο Instagam

Δημοσίευση: 22 Φεβ. 2024, 20:12
Συντάκτης:

Μια από τις καλύτερες δουλειές της Sally Potter είναι το Rage, μια σάτιρα μυστηρίου στον κόσμο της τέχνης. Σύμφωνα με το IndieWire, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η σημαντική βρετανίδα σκηνοθέτρια αποφάσισε να προβάλλει την ταινία της μέσω Instagram σε posts ξεκινώντας την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Το Rage ήταν η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να βλέπεται στα κινητά τηλέφωνα. Θα το έλεγε κανείς πρωτοποριακό για την εποχή του προβλέποντας το μέλλον του σινεμά. Είχε γυριστεί ως μια σειρά μονολόγων μπροστά στην κάμερα και η ιστορία εκτυλίσσεται πλάνο το πλάνο σε ένα διάστημα μιας εβδομάδας στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. Τώρα θα κυκλοφορήσει ξανά σε νέα επεξεργασία, όπως της αρμόζει και όπως σχεδιάστηκε, στο Instagram κάνοντας την πρώτη ταινία που θα κάνει κάτι τέτοιο. Κάθε μέρα και ένα νέο ποστ μέχρι τις 8 Μαρτίου. Η ταινία που είχε κάνει την πρεμιέρα της στην Μπερλινάλε, ακολουθεί έναν φοιτητή, τον Μικελάντζελο, που πηγαίνει στην επίδειξη μόδας στην Νέα Υόρκη. Ενώ δεν βλέπουμε τον ίδιο, βλέπουμε μια σειρά συνεντεύξεων που παίρνει με αφορμή μια δολοφονία στα παρασκήνια της επίδειξης, προσπαθώντας να βρει τι συνέβη. Τότε η ταινία είχε κυκλοφορήσει στα κινητά μέσω της εφαρμογής Babelgum, πριν βγει στα σινεμά. Πρωταγωνιστές του Rage οι Jude Law, Judi Dench, Lily Cole, Riz Ahmed, Steve Buscemi, John Leguizamo, Bob Balaban, David Oyelowo και Dianne Wiest.

Μια ταινία πρωτοποριακή όχι μόνο τεχνολογικά και επειδή ήδη από τότε είχε δει ότι θα παρακολουθούμε σινεμά στα κινητά μας, αλλά και επειδή είχε δει τους ιεροεξεταστές των social media, που ανοίγουν τις οθόνες τους για να ερευνήσουν/απαθανατίσουν το οποιοδήποτε παράπτωμα, ατόπημα ή κάτι που θα προσελκύσει έστω και στιγμιαία το ενδιαφέρον.

Σε δήλωσή της η σκηνοθέτρια ανέφερε «Το σκηνικό - ο ανταγωνιστικός, ναρκισσιστικός και οικονομικά ασταθής κόσμος της μόδας με τις κρεμάστρες, τους κριτικούς, τα μοντέλα, τις κομμώτριες, τις μοδίστρες και τους δημοσιογράφους - είναι μια ατμόσφαιρα χαοτική από τη φρενίτιδα των διασημοτήτων. Αλλά είναι επίσης ένας κόσμος στον οποίο, παρά τα φαινόμενα για το αντίθετο, κάθε άτομο παλεύει με την ανασφάλεια και τον ιδιωτικό τρόμο. Όταν αυτός ο κόσμος μπλέκεται με τη βία και τον θάνατο, ο Μικελάντζελο είναι αυτός που βλέπει, ακούει και καταγράφει τα γεγονότα που εκτυλίσσονται για τους επόμενους δημοσιεύοντας τις εικόνες του σε έναν πεινασμένο κόσμο». Οι παραγωγοί Christopher Sheppard και Andrew Fierberg προσέθεσαν «Το Instagram από τότε που δημιουργήθηκε το 2010 έγινε μια ανακάλυψη

για τα αυτό-πορτρέτα. Το Rage πάει αυτό ένα βήμα παρακάτω εξερευνώντας με κάθε δημοσίευση που μοιάζει με πορτρέτο πώς έχει αλλάξει η ίδια η αφήγηση στην εποχή των social media. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το βλέπουμε να παρουσιάζεται στο κοινό ακριβώς όπως το φαντάστηκε η Sally». Στις 29 Φεβρουαρίου η σκηνοθέτρια θα κάνει live ένα Q&A από το Λονδίνο για να μιλήσει για την ταινία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos