Γυναίκες μιλούν και αποφασίζουν

Δημοσίευση: 22 Ιουνίου 2021, 13:22
Συντάκτης:

Μετά από μια σειρά από εξαίρετες ταινίες όπως «Away from Her», «Take This Waltz» και «Stories We Tell», η σκηνοθέτης Sarah Polley απομακρύνθηκε από την βιομηχανία του κινηματογράφου για σχεδόν μία δεκαετία. Η Καναδή καλλιτέχνης επιστρέφει με ένα πρότζεκτ μεγάλων διαστάσεων, τη μεταφορά του best-seller της Miriam Toews, «Women Talking». Και το καστ του έχει ήδη συγκεντρώσει εντυπωσιάζει.

<a href="/multimedia-trailer/i-olivia-kolman-i-tzesi-mpaklei-kai-ta-hydaia-mystika-toys/69007">Η Ολίβια Κόλμαν, η Τζέσι Μπάκλεϊ και τα χυδαία μυστικά τους</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ολίβια Κόλμαν, η Τζέσι Μπάκλεϊ και τα χυδαία μυστικά τους

Πρωταγωνιστεί η Frances McDormand ενώ στο πλευρό της θα βρεθούν οι Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Judith Ivey, Sheila McCarthy, Michelle McLeo και Ben Whishaw, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline. Το φιλμ παρακολουθεί ένα γκρουπ γυναικών σε μια απομονωμένη θρησκευτική αποικία, καθώς προσπαθούν να ανακτήσουν την πίστη τους μετά από μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων από τους άνδρες της αποικίας.

Σίγουρα ένα πρότζεκτ που θα υποδεχτούμε ανυπόμονα.

Παρακάτω η επίσημη σύνοψη της νουβέλας: 
Ένα απόγευμα, οκτώ Μνημονίτες γυναίκες ανεβαίνουν στο λόφο με το σανό για μια μυστική σύναξη. Εδώ και δύο χρόνια κάθε μία τους και περισσότερες από 10 άλλες κοπέλες της αποικίας, έχουν βιαστεί επανειλημμένα τη νύχτα, από δαίμονες που έρχονται για να τις τιμωρήσουν για τις αμαρτίες τους. Αυτές οι οκτώ γυναίκες που τώρα ξέρουν πως στην πραγματικότητα ναρκώνονται και κακοποιούνται από άνδρες της ίδιας αποικίας τους, είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν τις ίδιες και τις κόρες τους από τη βία. 
Ενώ οι άνδρες της αποικίας, βρίσκονται στην πόλη προσπαθώντας να συγκεντρώσουν χρήματα για να βγαλουν με εγγύηση από τη φυλακή τους βιαστές και να τους φέρουν πίσω, οι γυναίκες - όλες τους αγράμματες, χωρίς να μιλάνε τη γλώσσα της χώρας στην οποία ζουν και χωρίς γνώση του κόσμου έξω από τη μικρή τους κοινότητα - έχουν πολύ λίγο χρόνο για να πάρουν μια απόφαση: Θα μείνουν στον μοναδικό κόσμο που γνωρίζουν ή θα προσπαθήσουν να αποδράσουν; 


Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αυτή η νουβέλα της Toew, χρησιμοποιεί σαρκασμό και με πολιτική χροιά χιούμορ για να εξιστορίσει τη διεκδίκηση αυτών των γυναικων του δικαιώματος να αποφασίζουν.

Update: Και ένα εξαιρετικό τρέιλερ για το φιλμ που θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ Telluride, θα βγει αρχικά στις αίθουσες σε linited release στις 2 Δεκεμβρίου, πριν ανοίξει σε περισσότερες, δύο εβδιμάδες μετά. Στις ελληνικές αίθουσες έχει προγραμματιστεί για τις 23 Φερουαρίου 2023. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos