ΣΕΙΡΕΣ

This is going to hurt" season 1: Θα πονέσει

Δημοσίευση: 18 Φεβ. 2022, 17:54
Συντάκτης:

Σύνοψη: Καθώς ο μαιευτήρας γυναικολόγος Άνταμ ανεβαίνει ιεραρχικά στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ατελείωτες ώρες, τα περιστατικά κυμαίνονται από αστεία έως καταστροφικά για την ψυχολογία του. Αυτό είναι το 24ωρο ενός γιατρού στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

<a href="/home-cinema-streaming/spiderhead/66665">Spiderhead</a>ΣΧΕΤΙΚΑSpiderhead

Άποψη: Όταν το βιβλίο του Άνταμ Κέι με τίτλο “This Is Going to Hurt” εκδόθηκε το 2017 και βρέθηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων και τα χέρια των αναγνωστών, όλοι είδαν μία πτυχή του Βρετανικού NHS (National Health System) που είχαν υποψιαστεί αλλά δεν ήθελαν να συνειδητοποιήσουν. Το βιβλίο γρήγορα έγινε best seller όχι μόνο για την ευθεία κριτική με μπόλικη δόση ειρωνείας για το NHS που εξαντλεί ανεπανόρθωτα το προσωπικό του αλλά κυρίως για τις εξομολογήσεις του Κέι για περιστατικά είτε οδυνηρά είτε αστεία.

Καθώς όμως εδώ δεν είμαστε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο “This Is Going to Hurt” δεν θα δείτε τα γυαλιστερά, αψεγάδιαστα σαν ξενοδοχεία νοσοκομεία του “Grey’s Anatomy” και του “New Amsterdam”. Κατά συνέπεια δεν θα δείτε ούτε το drama που βασανίζει γιατρούς και νοσοκόμους γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος.

Το δημόσιο νοσοκομείο όπου ξημεροβραδιάζεται ο Άνταμ είναι παραδόξως πολύ κοντά στα δικά μας, εγχώρια ανεπαρκή επανδρωμένα νοσοκομεία με καταφανή προβλήματα και ελλείψεις στον εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις. Η απουσία μιας συγγραφικής πένας όπως αυτή της Σόντα Ράιμς είναι επίσης κομβικός παράγοντας στην αφήγηση και ευτυχώς σε αυτήν την περίπτωση ο Κέι, αφού παραιτήθηκε από τα ιατρικά του καθήκοντα, ανέλαβε να φέρει το βιβλίο του στην μικρή οθόνη -κάνοντας και ένα πολύ μικρό cameo.

Παρά τις μικρό αλλαγές που έγιναν στην διασκευή, το αποτέλεσμα είναι μία αντιπροσωπευτική εικόνα από την διάθεση που βγάζει το βιβλίο: διασκεδαστική και εξοργιστική ταυτόχρονα. Ο Μπεν Γουίσο (“Fargo”, “No Time to Die”, “A Very English Scandal”) ενσαρκώνει με ευαισθησία έναν προσγειωμένο γιατρό, καταβεβλημένο από τις αποφάσεις ζωής ή θανάτου που πρέπει να παίρνει καθημερινά, με ελάχιστό προσωπικό χρόνο και χωρίς ουσιαστική αναγνώριση. Με ευκολία ο 41χρονος ηθοποιός παίρνει τον έλεγχο για όλο το φάσμα συναισθημάτων που μπορεί να προκύψει σε κάθε επεισόδιο και έτσι μπορεί άλλες φορές να σπάει τον τέταρτο τοίχο για αστείες εκμυστηρεύσεις προς το κοινό ενώ άλλες στιγμές να προσπαθεί να κρύψει την εσωτερική του κατάρρευση.

Είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, με δεδομένο ότι η σειρά αποτελεί ένα είδος προσωπικού ημερολογίου, ο Γουίσο αποδεικνύεται ως ιδανική επιλογή για να φανερώσει το πόσο μοναχικό επάγγελμα μπορεί να γίνει αυτό του γιατρού, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Με λίγα λόγια, ένα σπαραξικάρδιο γέλιο θα σας συντροφεύσει μέχρι το τέλος των 7 επεισοδίων, ο ρεαλισμός θα σας ισοπεδώσει και σίγουρα ο συνδυασμός θα πονέσει.

H σειρά προβάλλεται στο Cosmote TV.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
10 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο