Γιορτάζουμε τη Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Γιορτάζουμε τη Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Δημοσίευση: 20 Νοε. 2020, 02:00

Η 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου υλοποιείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη: MEDIA» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στηρίζει τον οπτικοακουστικό τομέα στην Ευρώπη. Στην πρώτη της διοργάνωση το 2018, πραγματοποιήθηκε σε 34 κινηματογραφικές αίθουσες του δικτύου Europa Cinemas, σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, προβάλλοντας συνολικά 21 ταινίες ενώ η 2η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (2019) πραγματοποιήθηκε σε 54 κινηματογράφους σε χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή περισσότερων από 14.500 θεατών. 

ΣΧΕΤΙΚΑΠαρακολουθήστε το 8ο Φεστιβάλ Χανίων online

Στόχος της Νύχτας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου είναι να δείξει πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ωφελεί τη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία, αλλά και την κοινωνία. Η πρωτοβουλία αυτή συνδέει κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ευρώπη και έχει, επίσης, ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων γύρω από μια κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα που βασίζεται στην ποικιλομορφία.

Απόψε Παρασκευή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε 2 ταινίες δωρεάν online.

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να δείτε την ταινία The Audition της Ίνα Βάισε (σε διανομή Danaos Films), με πρωταγωνίστρια τη Νίνα Χος, στο ρόλο μιας δασκάλας βιολιού που παθαίνει εμμονή με έναν ταλαντούχο νεαρό μαθητή της σε σημείο που καταστρέφεται η προσωπική της ζωή.

Η online προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 20.00 μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, www.filmfestival.gr. Για το κοινό θα είναι διαθέσιμα 200 μηδενικά εισιτήρια, που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας.  Το σύστημα κράτησης εισιτηρίων θα ανοίξει για το κοινό 15 λεπτά πριν από την έναρξη της προβολής (19:45). Για να δείτε την ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό που ήδη έχετε από το TIFF61, διαφορετικά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν καινούριο.

The Audition (Γαλλία – Γερμανία, 2019). Σκηνοθεσία: Ίνα Βάισε / Ina Weisse. Σενάριο: Δάφνη Χαριζάνη, Ίνα Βάισε. Με τους:  Nina Hoss, Simon Abkarian, Jens Albinus. Έγχρωμη, 99΄.

 Η Άννα Μπρόνσκι είναι δασκάλα βιολιού σε κάποιο ωδείο. Ενάντια στις συμβουλές των συναδέλφων της, ουσιαστικά επιβάλλει την προαγωγή ενός μαθητή της, του Αλεξάντερ, στον οποίο διακρίνει ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο. Καθώς προετοιμάζει, με μεγάλη αφοσίωση, τον μαθητευόμενό της για τις τελικές εξετάσεις, αρχίζει να παραμελεί σταδιακά τον νεαρό γιο της Γιόνας, ο οποίος είναι επίσης μαθητής βιολιού. Με την ημέρα της τελικής ακρόασης να πλησιάζει, η Άννα πιέζει όλο και περισσότερο τον Αλεξάντερ, ζητώντας το τέλειο, με οποιοδήποτε κόστος … 

Στα πλαίσια του European Cinema Night το σινεμά ΑΣΤΟΡ θα κάνει μια και μόνη, περιορισμένη online προβολή, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 21.00, της τελευταίας ταινίας του Νορβηγού μετρ Χανς Πέτερ Μόλαντ, "Οut stealing horses", στην online διεύθυνση του κινηματογράφου (http://www.astorcinema.gr/?p=2669)

Η είσοδος στην προβολή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

Οδηγίες:  Κάνε εγγραφή στο https://sallevirtuelle.25eheure.com, διάλεξε την ταινία "Κλέφτης αλόγων / Out stealing horses" και το Άστορ για την προβολή της 20ής Νοεμβρίου. Θα σας ζητηθεί να κάνετε geolocation αφού η προβολή γίνεται μόνο εντός Ελλάδας. Όταν θα έχετε κάνει κράτηση, θα λάβετε ένα λινκ στο mail σας και το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να συνδεθείτε την ημέρα της προβολής λίγα λεπτά πριν την έναρξη της.

Η προβολή γίνεται με τη στήριξη του European Commission’s Creative Europe MEDIA programme και αποτελεί μια συνδιοργάνωση με τα Europa Cinemas

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Δημοσίευση: 20 Νοε. 2020, 02:00
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Run

Run

Η Σάρα Πόλσον ενσαρκώνει μια μητέρα, την Ντάιαν, που μεγαλώνει την καθηλωμένη σε αναπηρικό...
1λεπτό

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870