Το Φεστιβάλ Γάνδης αφιερώνει στο ελληνικό σινεμά

Δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2021, 12:57

Ο ελληνικός κινηματογράφος θα βρεθεί στο επίκεντρο του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γάνδης που θα πραγματοποιηθεί στη μεσαιωνική πόλη της Φλάνδρας από τις 12 έως τις 23 Οκτωβρίου 2021.

«Φέτος το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο στον κινηματογράφο και την κινηματογραφική μουσική της Ελλάδας, που είναι το λίκνο του δράματος. Το πρόγραμμά μας αποδεικνύει ότι ο κινηματογράφος της  έχει  τεράστιο πλούτο και πέραν από το ελληνικό weird wave», λέει ο Wim De Witte, διευθυντής προγραμματισμού του φεστιβάλ της πόλης του Βελγίου.

Το αφιέρωμα θα μεταφέρει στο βελγικό κοινό μια διαχρονική εικόνα  των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων του κινηματογράφου μας. Περιλαμβάνει κινηματογραφικές μουσικές, όπως του θρυλικού Ζορμπά, πλήρη αναδρομή στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, έργα που απέφερε η συνεργασία του Ευθύμη Φιλιππου με τον Γιώργο Λάνθιμο Λάνθιμου και Φιλίππου, αλλά και νέες φωνές όπως αυτή της Ζακλίν Λέντζου. Κατά τον De Witte, «όλα αυτά καταλήγουν σε ένα πρόγραμμα που φαντάζει να ’ναι η κάθαρση μετά από όλα τα κύματα του κορωνοϊού». Στη σχετική με το ελληνικό αφιέρωμα αφίσα του φεστιβάλ απεικονίζεται ο Ευθύμης Φιλίππου.

Το 48ο φεστιβάλ  θα τιμήσει την ελληνική κινηματογραφική μουσική και τους δημιουργούς της με την συναυλία «Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες» στην Όπερα της Γάνδης, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της Ελένης Καραϊνδρου στις 22 Οκτωβρίου.  Την επομένη, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν τα World Soundtrack Awards, η Ε. Καραϊνδρου θα τιμηθεί για το σύνολο του έργου της. Η Φιλαρμονική των Βρυξελών, υπό τη διεύθυνση του Dirk Brosse, θα εκτελέσει χαρακτηριστικά κομμάτια επιλεγμένα από αυτό.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2021, 12:57
Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2021, 12:57
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Blood red sky

Blood red sky

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Όταν μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει μια υπερατλαντική πτήση, μια γυναίκα με μια μυστηριώδη...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
8922
Feelgood
7937
Spentzos
6678
Tanweer
4690
Feelgood
3274