Το Φεστιβάλ Δράμας αφιερώνει στην Γυναίκα

Το Φεστιβάλ Δράμας αφιερώνει στην Γυναίκα
Δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2020, 17:16

Το Φεστιβάλ Δράμας αγαπά τις γυναίκες δημιουργούς και το αποδεικνύει και έμπρακτα, προβάλλοντας μια επιλογή ξεχωριστών ταινιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε εννέα πόλεις της Ελλάδος, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει». 

ΣΧΕΤΙΚΑΦτιάξε τη νέα οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Δράμας

Το αφιέρωμα, που τιτλοφορείται «Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα», θα πραγματοποιηθεί σε Δράμα (5 και 8/3), Αθήνα (9/3), Λεωνίδιο (8/3), Κυπαρισσία (7/3), Καλαμάτα (8/3), Πάτρα (8/3), Λάρισα (10/3), Χανιά (8/3) και Ιεράπετρα (8/3). Θα προβληθούν οι ταινίες: Eκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου (25’),  Ουρανία της Δέσποινας Κούρτη (16’),  Άννα και Φαίδρα  της Ελίνας Πάνικ (20’), Η τελευταία κόρη της Εύης Καραμπάτσου (21’), Testing Greta της Άμπι Λούκας (11’) και  Υπνοβατώντας της Μελίσσας Αναστάση (19’).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τη Δράμα,  με ένα διήμερο προβολών που περιλαμβάνει ακόμα τις ταινίες Το μαύρο κουτί της Ανθής Τσιρούκη (12’) και Ράγες  της Ελίνας Φέσσα  (12’). Tην Πέμπτη 5/3 τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι η βραβευμένη Δραμινή ηθοποιός Έλενα Μαυρίδου.

Αντιπροσωπευτικές των θεματικών τάσεων που τα τελευταία χρόνια απασχολούν τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, οι ταινίες του αφιερώματος θίγουν θέματα όπως η μοναξιά, ο έρωτας, η γυναικεία κακοποίηση, τα παιδιά ως  τραγικά θύματα της φτώχιας,  η οικογένεια ως ασφυκτικός  μηχανισμός καταπίεσης, ο φανατισμός. Αξίζει να θυμίσουμε πως ο αριθμός των σκηνοθετριών που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Δράμας, το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία, ολοένα και αυξάνεται. Και φέτος περίπου το 1/3 των διαγωνιζομένων ήταν γένους θηλυκού. Το Φεστιβάλ Δράμας ευχαριστεί ολόψυχα τις καλλιτεχνίδες και δικαιούχους των ταινιών που τις πρόσφεραν αφιλοκερδώς για αυτό το πρόγραμμα.

Η δράση «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει την Ημέρα της Γυναίκας» υποστηρίζεται από το δίκτυο γυναικών WIFT.GR  (Γυναίκες  στον Κινηματογράφο & την Τηλεόραση)

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

ΔΡΑΜΑ, 5 & 8  ΜΑΡΤΙΟΥ Δημοτικό Ωδείο Δράμας, ώρα 19:00

 σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας, Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

ΑΘΗΝΑ, 9 ΜΑΡΤΙΟΥ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο  Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, ώρα  20:00 σε συνεργασία με το  Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου  Πανεπιστημίου

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ,  Αίθουσα Φάμπρικα Πολιτισμού, ώρα 19:00,

σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεωνιδίου

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ,  7 ΜΑΡΤΙΟΥ,  αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος  ώρα 20:30, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, τον Σύλλογο Νέων Κυπαρισσίας, τον  Εμπορικό Σύλλογο  ΚΥ.ΜΑ, ΓΑΙΑ  και τον Δήμο Τριφυλλίας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ,  Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, Μπενάκη 11, ώρα 19:00 σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ΠΑΤΡΑ,  8 ΜΑΡΤΙΟΥ, Θέατρο της Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη CIDRAS.

ΛΑΡΙΣΑ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Ε.Α.Π ώρα 20:30, σε συνεργασία με το ΕΑΠ και το Σύλλογο Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας

ΧΑΝΙΑ,  8 ΜΑΡΤΙΟΥ,  χώρος: Νεώριο του Μόρου, ώρα  21:00, σε συνεργασία  με  το Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων ΙΡΙΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ,  αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»  ώρα  21:00, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Γυναικών Παχειάς Άμμου ‘Νηρηίδες’.

 

Είσοδος Ελεύθερη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 5 Μαρτίου 2020, 17:16
Ενημέρωση: 5 Μαρτίου 2020, 17:16
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Driveways

Driveways

Ένα μοναχικό αγόρι μαζί με την μητέρα του ταξιδευουν στο σπίτι της θείας του,...
9 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870