Ένοχος ο Χάρβεϊ Ουάινστιν

Ένοχος ο Χάρβεϊ Ουάινστιν
Δημοσίευση: 24 Φεβ. 2020, 20:58
Συντάκτης:

O Xάρβεϊ Ουάινστιν κρίθηκε ένοχος για τις δύο από τις 5 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης για τις οποίες δικάζεται στη Νέα Υόρκη. Πιο συγκεκριμένα, οι 12 ένορκοι (7 άνδρες, 5 γυναίκες) τον έκριναν ένοχο για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε δύο υποθέσεις: τον βιασμό το 2013 της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και τον εξαναγκασμό σε πεολειχία της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ, το 2006. Ωστόσο, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της βίαης σεξουαλικής επίθεσης και του βιασμού σε πρώτο βαθμό.  

Αν κρινόταν ένοχος για βίαιη σεξουαλική επίθεση, θα ερχόταν αντιμέτωπος με ενδεχόμενη ποινή ισόβιας κάθειρξης. Όμως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ποινή 25 ετών κάθειρξης.

Οι ποινές θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Την ίδια ώρα, ο 67χρονος παραγωγός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στο Λος Άντζελες νέα δίκη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση δύο γυναικών το 2013.

Update 11/3/20: Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε: Επέβαλε ποινή 23 χρόνια φυλάκισης στον Χάρβεϊ Ουάινστιν. Εκκρεμεί πλέον η δίκη στο Λος Άντζελες. Εκεί, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν βιασμό, εξαναγκαστική στοματική συνουσία, εξαναγκαστική διείσδυση, σεξουαλική κακοποίηση. Σε αυτή την περίπτωση, οι νέες πιθανές ποινές φθάνουν μέχρι τα 28 χρόνια κάθειρξης. Ακόμα και κάποια από αυτά να αποφασιστούν, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι ο 62χρονος Ουάινστιν δεν θα βγει ξανά από την φυλακή. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463