ΣΕΙΡΕΣ

"Dr. Brain" season 1: Μακριά από το safe

Δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2022, 19:57

Ένας (τρελός?) επιστήμονας πειραματίζεται με το να μεταφέρει τη συνείδηση ενός ανθρώπου σε έναν άλλο, πράγμα που εν τέλει αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο όταν εξαφανίζεται ο γιός του.

<a href="/home-cinema-streaming/spiderhead/66665">Spiderhead</a>ΣΧΕΤΙΚΑSpiderhead

Ο Sewon είναι ένας επιστήμονας που ασχολείται με την εγκεφαλική λειτουργία. Έχει αφιερώσει όλη του την ζωή και τον προσωπικό χρόνο στην έρευνα του, που πραγματεύεται το πώς μπορούν δυο άνθρωποι να επικοινωνήσουν εγκεφαλικά, έχοντας ο ένας πρόσβαση στις σκέψεις και τις αναμνήσεις του άλλου.

Η έρευνα αυτή θα αποδειχτεί ζωτικής σημασίας, όταν θα χρειαστεί να κάνει πράξη τις αμφιλεγόμενες μεθόδους του για να διαλευκάνει το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση του γιου του.

Μέσα από ένα τελείως παρανοϊκό ταξίδι, γεμάτο από τις πιο αληθοφανείς παραισθήσεις, ο Sewon αναζητάει τον γιό του, επεξεργάζεται την απώλεια της γυναίκας του, αλλά πάνω από όλα έρχεται αντιμέτωπος με το πόσο υστερούσε σαν σύζυγος και πατέρας. Μας παίρνει μαζί του σε μια sci-fi εμπειρία ζωής μέσα από την οποία αναγκάζεται να έρθει σε επαφή με το τελείως αποκομμένο συναισθηματικό του κομμάτι.

Χρειάζεται να δώσουμε κάποιο χρόνο στο Dr. Brain μέχρι να μας βάλει στο κλίμα και να καταλάβουμε τι συμβαίνει, μιας και ξεκινάει την ιστορία του αρκετά περίπλοκα. Η υπόθεση στα δύο πρώτα επεισόδια εξελίσσεται  με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και οι πληροφορίες που εισπράττει ο θεατής είναι ίσως λίγες παραπάνω από αυτές που θα μπορούσε να επεξεργαστεί σε αυτό το χρονικό διάστημα, και μπορεί να αισθάνεται κάπως χαμένος.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό όμως γιατί το Dr. Brain είναι μια σειρά που απαιτεί, αλλά και κρατάει, την προσοχή μας. Από το τρίτο επεισόδιο και μετά η ροή κυλάει πολύ ομαλά, και η μυστηριώδης εξαφάνιση του μικρού Doyoon αποκαλύπτει μία δευτερεύουσα ιστορία σχετικά με την παιδική ηλικία του πατέρα του, που δεν μπορεί να πάει το μυαλό ούτε των πιο έμπειρων θεατών.

Για sci-fi θρίλερ, έχει αρκετές δόσεις ρεαλισμού και σοβαρότητας, μέχρι που και η ίδια η διαδικασία των “brain-synchs”, όπως τα αποκαλεί ο πρωταγωνιστής, παρουσιάζεται σαν κάτι απόλυτα φυσικό. Αυτό δεν αφαιρεί κάτι από την γοητεία του Dr. Brain, βάζει όμως σε δεύτερη μοίρα το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας, και σε αυτό το πλαίσιο καταφέρνει να κάνει κάποιες σκηνές να φαίνονται από αστείες έως και εξωπραγματικές.

Από τις πρώτες σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι ότι η ιδέα του να συγχέονται οι συνειδήσεις δυο ανθρώπων δεν είναι και η πιο original ιδέα. Είναι αλήθεια ότι έχουμε δει αυτό το premise σε πολλές σειρές ή ταινίες, αμερικάνικες και όχι μόνο. Το Dr. Brain όμως είναι πολλά παραπάνω από αυτό.

Τη στιγμή που θα μπορούσε να επαναπαυθεί σε μια τέτοια safe συνταγή, την χρησιμοποιεί μόνο σαν εφαλτήριο για να ξεδιπλώσει μια πολύπλευρη και αρκετά σύνθετη ιστορία.  Μπορεί η πλοκή να ξεκινάει με την προσπάθεια του Sewon να βρει τα ίχνη του γιού του μέσα από τις ριζοσπαστικές επιστημονικές του μεθόδους, συνεχίζει όμως συνδέοντας αυτό το δυστοπικό παρόν με το παρελθόν του. Τα παιδικά του βιώματα τον ακλουθούν ακούσια στην ενήλικη ζωή του, το οποίο θα ανακαλύψει ακολουθώντας έναν αρκετά περίπλοκο δρόμο που τον αναγκάζει να έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με τον δικό του εσωτερικό κόσμο, αλλά και αυτόν των πιο κοντινών του ανθρώπων. Έναν κόσμο στον οποίο μέχρι τώρα αρνούνταν να διεισδύσει.

Σε ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου άλλωστε υπογράφει ο Jee-woon Kim (Tale of Two Sisters, I Saw The Devil), ένας πολυτάλαντος δημιουργός που δεν απογοητεύει σχεδόν ποτέ.

Kλειώ Λιωνή

Η σειρά στριμάρει στο Apple TV

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
13 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο