Δεύτερος συνεχόμενος Χρυσός Φοινικας για τον Γιώργο Βαλσαμή

Δεύτερος συνεχόμενος Χρυσός Φοινικας για τον Γιώργο Βαλσαμή
Δημοσίευση: 30 Οκτ. 2020, 19:57
Συντάκτης:

O Γιώργος Βαλσαμής επέστρεψε για 2η συνεχόμενη φορά από το Φεστιβάλ Καννών με την ταινία μικρού μήκους που μετείχε να βραβεύεται με τον Χρυσό Φοίνικα.

ΣΧΕΤΙΚΑΟι ελληνικές ταινίες στην Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών

Ο Έλληνας διευθυντής φωτογραφίας τα είχε καταφέρει πέρυσι με τον Βασίλη Κεκάτο στο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» (η φωτό των δυο τους με το βραβείο) του Έλληνα σκηνοθέτη.

Φέτος το αντίστοιχο βραβείο του διαγωνιστικού (στο οποίο μετείχε και η Εύη Καλογεροπούλου με το Motorway 65) πήγε στο «I'm Afraid to Forget your Face» του Αιγύπτιου Σαμέχ Αλαά, στο οποίο την φωτογραφία επιμελήθηκε ο Βαλσαμής.

Το «I'm Afraid to Forget your Face» αφηγείται την ιστορία του Ανταμ, ο οποίος μετά από 82 μέρες χωρισμού, ξεκινάει ένα επώδυνο ταξίδι για να συναντήσει αυτόν που αγαπάει, έτοιμος για τα πάντα.

Το «I'm Afraid to Forget your Face» δεν ήταν η μοναδική ταινία με την οποία συμμετείχε ο Γιώργος Βαλσαμής στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία «The Last Ferry from Grass Island» από το Χονγκ Κονγκ συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της Cinefondation με σπουδαστικές ταινίες απ' όλον τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Δημοσίευση: 30 Οκτ. 2020, 19:57
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Run

Run

Η Σάρα Πόλσον ενσαρκώνει μια μητέρα, την Ντάιαν, που μεγαλώνει την καθηλωμένη σε αναπηρικό...
1λεπτό

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870