Δείτε αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά στο Kino Athens

Δημοσίευση: 18 Μαΐου 2022, 14:22
Συντάκτης:

Αμφιλεγόμενο, απρόσμενο, αντισυμβατικό και συχνά ενοχλητικό, το ανεξάρτητο σινεμά μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο καινοτόμες και σημαντικές στιγμές του κινηματογράφου. Αυτή η επιλογή ταινιών, εκτός από την ανεξαρτησία στην παραγωγή, τον χαμηλό προϋπολογισμό και τον αυτοσχεδιασμό, σχετίζεται με τη νιότη, το ταξίδι και τους οικογενειακούς δεσμούς. Τα ταξίδια, με σκοπό να σε κάνουν να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου, να βρεις παρηγοριά ή απλώς το να περιφέρεσαι άσκοπα, είναι το κοινό μοτίβο σε αυτές τις ταινίες.

<a href="/nea/kino-junior-anexartitos-paidikos-kinimatografos-gia-oloys/69493">Kino Junior: Ανεξάρτητος παιδικός κινηματογράφος για όλους</a>ΣΧΕΤΙΚΑKino Junior: Ανεξάρτητος παιδικός κινηματογράφος για όλους

Το KINO Athens σε συνεργασία με το Bios, διοργανώνουν κάθε Πέμπτη προβολές με ελεύθερη είσοδο, online – live Q&As με τους συντελεστές των ταινιών.

Πιστό στον στόχο του, ώστε να αποτελέσει ένα ζωντανό film society, με την προβολή σύγχρονων έργων που ενθαρρύνουν τον διάλογο και τη συλλογικότητα, το KINO Athens διοργανώνει για τον Μάιο ένα αφιέρωμα σε ανεξάρτητους Αμερικανούς σκηνοθέτες, με τις τρεις από τις τέσσερις ταινίες του αφιερώματος να προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, προσκεκλημένοι του κινηματογραφικού χώρου θα βρεθούν στον χώρο του Bios για να μιλήσουν τις ταινίες και να συντονίσουν τα online Q&A μετά από κάθε προβολή.

Στο “Gabi on the Roof in July”, μία σύγχρονη αντιπαλότητα μεταξύ αδελφών διαδραματίζεται ένα καλοκαίρι στο Μπρούκλιν. Πρόκειται για το πορτρέτο μιας νεανικής Νέας Υόρκης και των περιπλανώμενων ονειροπόλων της πόλης, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν εκεί, αλλά το κάνουν ούτως ή άλλως. Φτιαγμένη με εξαιρετικά χαμηλό προϋπολογισμό, η ταινία αποτελεί ένα έξυπνο μείγμα χαλαρότητας και δομής, που προσθέτει μία εκπληκτική δυναμική και ταυτόχρονα επιτρέπει στους χαρακτήρες να διατηρήσουν την αμφιθυμία τους, ακροβατώντας μεταξύ ιδιορρυθμίας και ρεαλισμού.

Πέμπτη 19 Μαΐου | 21.00

Gabi on the Roof in July by Lawrence Michael Levine

ελληνική πρεμιέρα

Η.Π.Α., 2010, 101’, έγχρωμο | Γλώσσα: αγγλικά | Υπότιτλοι: ελληνικά

Σύνοψη: Πορτρέτο της Νέας Υόρκης και των περιπλανώμενων ελπιδοφόρων, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν εκεί, αλλά το κάνουν ούτως ή άλλως. Το “Gabi on the Roof in July” είναι μια κωμωδία για πρώην φίλες, ανταγωνισμό μεταξύ αδελφών και σαντιγί, σε μια πόλη που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Η Γκάμπι, μια αχαλίνωτη προπτυχιακή στο Όμπερλιν, πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για να περάσει το καλοκαίρι με τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον Σαμ, αναζητώντας λίγη αλληλεγγύη μετά το διαζύγιο των γονιών τους. Όταν φτάνει, βρίσκει τον Σαμ απασχολημένο με το κυνήγι κοριτσιών και ενοχλημένο από τις προκλητικές εξυπνάδες της αδερφής του. Σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του Σαμ, η Γκάμπι σαγηνεύει τον κολλητό του.

Q&A μετά την προβολή (online) με τον σκηνοθέτη Lawrence Michael Levine και τη Sophia Takal, πρωταγωνίστρια και μοντέζ της ταινίας.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos