ΣΕΙΡΕΣ

“Dear child”: Αστυνομικό δράμα με πρωταγωνιστή την κακοποίηση​​​

Δημοσίευση: 13 Οκτ. 2023, 14:38
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η απόδραση μιας μυστηριώδους γυναίκας από την οδυνηρή αιχμαλωσία της οδηγεί τους ερευνητές στη σκοτεινή αλήθεια πίσω από μια άλυτη εξαφάνιση 13 χρόνια νωρίτερα.

<a href="/nea/24-season-1-me-lene-tzak-mpaoyer/69099">"24" season 1: Με λένε ΤΖΑΚ ΜΠΑΟΥΕΡ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"24" season 1: Με λένε ΤΖΑΚ ΜΠΑΟΥΕΡ

Άποψη: Βασισμένο στο ομώνυμο, διεθνές μπεστ σέλερ της Romy Hausman, το “Dear Child” (ή Liebes Kind όπως είναι ο πρωτότυπος γερμανικός τίτλος του) είναι η συναρπαστική μίνι σειρά έξι επεισοδίων του Netflix που έχει κερδίσει το κοινό από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και άρχισε να προβάλλεται. Και όχι άδικα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ικανότητά της να διατηρεί μια αδιάκοπη αίσθηση έντασης και σασπένς. Κατά τη διάρκεια κάθε επεισοδίου μια απτή αίσθηση ενός κακού προαισθήματος για το τι έχει συμβεί φωλιάζει στην καρδιά των θεατών και τους κάνει να θέλουν να δουν και το επόμενο επεισόδιο. Η δυσοίωνη ατμόσφαιρα οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της και στο ανατριχιαστικό soundtrack, το οποίο χαρακτηρίζεται από έναν τρανταχτό θόρυβο που ενισχύει την αίσθηση της επικείμενης καταστροφής.

Οι χαρακτήρες είναι στην πλειονότητά τους άνθρωποι που έχουν πληγωθεί σοβαρά από ένα έγκλημα και το αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά. Η Kim Reidle, ως η γυναίκα που καταφέρνει να αποδράσει, δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία που διαπνέεται από βάθος και αποδίδει την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της με συγκλονιστικό τρόπο, καθώς αυτός εξελίσσεται από επεισόδιο σε επεισόδιο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η μικρή Naila Schuberth που υποδύεται τη 12χρονη Hannah και μας το κάνει πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι ακόμα παιδί, δεδομένης της ωριμότητας που προσδίδει στον χαρακτήρα της.

Συνολικά, το feeling της πραγματικότητας και του ότι αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε κοπέλα ή ότι αυτοί οι χαρακτήρες είναι άνθρωποι που συναντάμε καθημερινά είναι πολύ έντονο και κάνει σε αρκετές σκηνές το στομάχι μας να σφίγγεται. Η σειρά μένει πιστή στο αρχικό υλικό του βιβλίου και έτσι η πλοκή δεν εμφανίζει gaps. Το “Dear Child” είναι μια ιδιαίτερα προσεγμένη, γερμανική παραγωγή, είναι δυνατή στο να εξερευνά σε βάθος τον εσωτερικό πόνο που πηγάζει από τραυματικές εμπειρίες και το πώς αργά αλλά σταθερά η κακοποίηση αφήνει ανεξίτηλα σημάδια -κυρίως- στο μυαλό και στην ψυχή.

Σίγουρα θα το χαρακτηρίζαμε βαρύ, έχει, όμως, όλα εκείνα τα στοιχεία του θρίλερ και του δράματος που το κάνουν μία από τις must σειρές της πλατφόρμας αυτή την περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos