ΣΕΙΡΕΣ

"Citadel" season 1: Διασκεδαστικό

Δημοσίευση: 31 Μαΐου 2023, 19:13
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οκτώ χρόνια πριν, η Citadel, η ανεξάρτητη, διεθνής υπηρεσία αντικατασκοπείας, που είχε αναλάβει την ασφάλεια και προστασία όλων των ανθρώπων, καταστράφηκε από το Manticore, ένα πανίσχυρο συνδικάτο που χειραγωγεί τον κόσμο.

<a href="/nea/eric-multitasking-poy-apoprosanatolizei/69995">"Εric": Multitasking που αποπροσανατολίζει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Εric": Multitasking που αποπροσανατολίζει

Με την πτώση της Citadel, οι πράκτορες Mason Kane και Nadia Sinh έχασαν όλες τις αναμνήσεις τους και έκτοτε παραμένουν κρυμμένοι, χτίζοντας νέες ζωές, με νέες ταυτότητες.

Μέχρι τη νύχτα που ο Mason θα εντοπιστεί από τον πρώην συνάδελφο του στη Citadel, Bernard Orlick  που χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθεια του για να αποτρέψει την επιβολή μιας νέας τάξης πραγμάτων από το Manticore.

Άποψη: H νέα κατασκοπευτική σειρά "Citadel" είναι μια προσπάθειά της Amazon να φτιάξει για την streaming πλατφόρμα της Prime Video ένα “success story” τύπου "Squid Game" και "Money Heist".

Το ζητούμενο ήταν μια σειρά με παγκόσμια απήχηση που να ταιριάζει με την εμβέλεια της πλατφόρμας και ένα πιθανό franchise που θα μπορούσε να υποστηρίξει διεθνή spin-offs. Γι΄ αυτό, η ιδέα για το “Citadel”δεν προήλθε ακριβώς από κάποιον σεναριογράφο, σκηνοθέτη ή παραγωγό, αλλά από την επικεφαλής της Amazon Studios Jennifer Salke, η οποία προσέγγισε την AGBO, την εταιρεία παραγωγής των Anthony και Joe Russo, με ένα επιχειρηματικό σχέδιο και σε αναζήτηση ενός creative concept.

Με αυτές τις πληροφορίες στο μυαλό, θα μπορούσε κάποιος να είναι αρνητικά διακείμενος, δεδομένου ότι εξ΄αρχής η σειρά έχει φτιαχτεί για να εντυπωσιάσει, με τις προδιαγραφές, τα δυνατά ονόματα και το budget που εξασφαλίζουν σε μεγάλο την επιτυχία της.

Και ναι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που, όμως, τελικά δεν μπορεί να μειώσει το γεγονός ότι το “Citadel” είναι μια πραγματικά καλή σειρά κατασκοπίας, γεμάτη δράση, ανατροπές από επεισόδιο σε επεισόδιο, fancy τεχνολογικά gadgets που θέτουν σε λειτουργία ομάδες και μηχανές καταστροφής σε όλο τον κόσμο, αρκετές δόσεις από το απαραίτητο χιούμορ, έντονη χημεία και αισθησιασμό ανάμεσα στους πανέμορφους πρωταγωνιστές Priyanka Chopra και Richard Madden

Kαι, φυσικά, τη “μορφή” Stanley Tucci να ενορχηστρώνει την επιστροφή των good guys της Cidatel πίσω στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Από πλευράς σεναρίου δεν λείπουν τα κενά και οι υπερβολές, αλλά βέβαια καμιά κατασκοπευτική σειρά δεν φτιάχτηκε για να μοιάζει με μια καθημερινή ιστορία που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Τα μπρος-πίσω στον χρόνο ξετυλίγουν ωραία τον μύθο της Citadel και το back story των πρωταγωνιστών. Οπτικά, χορταίνουμε κυνηγητό, ξύλο και σούπερ στυλιζαρισμένα σκηνικά.

Συμπερασματικά, το “Citadel” δεν κάνει κάποια τομή στις σειρές κατασκοπίας, ούτε έχει κάποια βαθύτερα νοηματικά επίπεδα. Είναι, όμως, διασκεδαστική σειρά. Τα 40λεπτα επεισόδιά της περνούν χωρίς να το καταλαβαίνεις και σε κάνουν να θέλεις μείνεις ξύπνιος/α λίγο ακόμα για να δεις και το επόμενο. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για τις πρώτες καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos