ΣΕΙΡΕΣ

"The Boys, season 2": Nazi heros, fuck off

Δημοσίευση: 14 Οκτ. 2020, 14:53
Συντάκτης:

Πριν ένα χρόνο σας γράφαμε πόσο μας άρεσε ο πρώτος κύκλος (θυμηθείτε από εδώ). Τι περιμέμεναμε από τη συνέχεια μιας σειράς που ήδη τα έκανε και τα έδειχνε όλα σε υπερθετικό βαθμό; Λίγο παραπάνω σε όλα. Αίμα, θάνατοι, σεξ. Κυρίως ο τρόπος που γίνεται το σεξ...
Ο Eric Kripke συνεχίζει να στηρίζεται σε ένα υπερωϊκό σύμπαν που δεν θυμίζει όσα έχουμε συνηθίσει. Οι ήρωες είναι όλοι προβληματικοί, κάποιοι καλοί, κάποιοι κακοί, και άλλοι είναι σαν τον Homelander. Μια κατηγορία μόνοι τους. Τώρα έχει και παρέα, την Storm Front που δίνει νέα διάσταση στο συναίσθημα της αντιπάθειας!
Το στόρι παραμένει παρόμοιο. Μετά τα γεγονότα της 1ης σεζόν, η παρέα του Billy" Butcher καταζητείται από τις αρχές, αλλά αυτοί καταστρώνουν σχέδια για να αποκαλύψουν στον κόσμο πως οι σούπερ ήρωες δεν γεννιούνται με υπερδυνάμεις αλλά φτιάχνονται από την Vought και την μυστική φόρμουλα Compound V. Οκτώ επεισόδια, με μια συνεχή αναζήτηση "αρχηγών" στις δύο ομάδες, με την είσοδο της Storm Front να είναι καταλυτική.

<a href="/nea/24-season-1-me-lene-tzak-mpaoyer/69099">"24" season 1: Με λένε ΤΖΑΚ ΜΠΑΟΥΕΡ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"24" season 1: Με λένε ΤΖΑΚ ΜΠΑΟΥΕΡ


Είχε που είχε βαθιά συμπλέγματα ο Homelander, κυρίως με γυναίκες, η Storm Front είναι μια απειλή (δεν θα πούμε άλλα, κανένας λόγος για σπόιλερς). Και οι δυο τους είναι το Α και το Ω της σειράς, καθώς η φονική τους δίψα γίνεται ανεξέλεγκτη και χωρίς κανόνες. Τους βλέπεις να μιλάνε με κάποιον και απλά περιμένεις αν θα του λιώσουν το κεφάλι...
Τα τελευταία επεισόδια είναι τρομακτικά, καθώς οι Ναζί δίνουν παρών και με τη... βούλα. Η εξάπλωση των φασιστικών ιδεών υπάρχει στη σειρά εξαρχής. Η χρησιμοποίηση των social media με στόχο την αύξηση της δημοτικότητας και στη συνέχεια την διασπορά fake news που οδηγούν στο μίσος, είναι μια σκοτεινή εικόνα του πλανήτη. Και μια σύγχρονη ρητορική στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Υπάρχουν βέβαια πολλές επαναλήψεις σε μοτίβα και μερικές διογκωμένες υποιστορίες. Κάποιοι ρόλοι δεν πάνε παραπέρα, όπως ο Hughie (και η εμμονή με τη μουσική του Billy Joel) και ο ορισμός της βαρεμάρας, Starlight.

Το "The Boys" θέλει να είναι αυτό που σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στις υπερηρωϊκές ταινίες, το καταφέρνει έως ένα σημείο, αλλά θα μπορούσε να τολμήσει ακόμα περισσότερο. Oι σκηνές σεξ και το τελικό πλάνο του Homelander θέτουν τα στάνταρ και ελπίζουμε άπαντες να ακολουθήσουν. Χάος, μόνο χάος!

Hδη, η 3η σεζόν εχει ξεκινήσει να γυρίζεται, οι φήμες θέλουν τον Homelander να επιστρέφει ως "μανιακός δολοφόνος" (δηλαδή τι ακριβώς ήταν έως τώρα;).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos