ΣΕΙΡΕΣ

"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Δημοσίευση: 17 Απριλίου 2024, 19:25
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Νικ θρηνεί μια απώλεια που δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν, ενώ έχει παραμείνει κολλημένη σε έναν καταθλιπτικό γάμο. Μόνο ο γιος της, ο Όλι, τον οποίο λατρεύει, την κρατά στα λογικά της.

<a href="/nea/responder-season-2-horis-ekptoseis-sto-apotelesma/69939">"The responder" season 2: Χωρίς εκπτώσεις στο αποτέλεσμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The responder" season 2: Χωρίς εκπτώσεις στο αποτέλεσμα

Αλλά όταν η Τζεν φτάνει στην πόλη, η Νικ αναγνωρίζει σε εκείνη μια αδερφή ψυχή και η ζωή της φωτίζεται από γέλια και χαρές.

Όμως η Τζεν έχει κι εκείνη το δικό της καλά κρυμμένο μυστικό…

Άποψη: Ένας βρετανικός συνδυασμός κωμωδίας και θρίλερ πάνω στην γυναικεία φιλία αλλά και την εμμονική αγάπη πάσης φύσεως, το άγχος για γάμο και την μητρική παράνοια, είναι η σειρά του BBC, που έφερε το Cinobo. .

Χαρακτήρες υπερβολικοί, τσιμπημένοι κωμικά που ξαφνιάζουν και σοκάρουν με τις απρόβλεπτες συμπεριφορές και καταστάσεις που μπλέκονται ή αποκαλύπτονται, μιας και κάποια μυστικά κρυμμένα από το παρελθόν θα βγουν στην φόρα και θα ξεσκεπάσουν τους ήρωες.

Η βρετανίδα κωμικός Daisy May Cooper, βραβευμένη με τηλεοπτικό BAFTA, ως Νικ, αλλά και ως συνδημιουργός της σειράς μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της, Selin Hizli, στήνει ένα μαύρο κωμικό θρίλερ, που ως δομή μοιάζει να είναι σαν μικρά σκετς, που όμως έχει μια συνεχή, γραμμική αφηγηματικότητα και με την οποία καταπιάνεται με τους διάφορους ρόλους που έχει μια γυναίκα στην σύγχρονη πραγματικότητα: μάνα, σύζυγος, φίλη.

 Οι δύο ηθοποιοί ταιριάζουν γάντι ως κωμικό ντουέτο και έτσι όλα όσα συμβαίνουν, από θανάτους ανθρώπων και εξαφανίσεις γατών μέχρι απλές και αστείες καταστάσεις της καθημερινότητας, παρά την παραξενιά τους, φαντάζουν κανονικές και απολαυστικές.

Μια γνήσια αστεία σειρά, που το γέλιο προκύπτει πηγαία, χωρίς να προλάβει να κουράσει με τα έξι ημίωρα επεισόδια που βλέπονται σε μια μέρα.

Το δυσάρεστο και το οδυνηρό συμπλέκονται με το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο θάνατος και ο ανεπιτυχής γάμος αλλά και τι είναι πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον είναι έννοιες που απασχολούν τα έξι επεισόδια της σειράς με τον πιο ανάλαφρο και διασκεδαστικό τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos