13ο Φεστιβάλ Psarokokalo: 'Οτι πιο φρέσκο

Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2021, 12:46

Με στόχο την διατήρηση και ανάπτυξη της ποιότητας του περιεχομένου συμπεριλαμβανομένης της μεθοδολογίας το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo παρουσιάζει νέες προτάσεις, τεχνολογικές καινοτομίες και γενικότερα ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η Ελληνική αλλά και η παγκόσμια παραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑBραβείο για την "Bella" στο Μπουσάν της Κορέας

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκατό δυο συνολικά επιλεγμένες ταινίες από σαράντα μια χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι τρείς ταινίες αφορούν την Ελληνική και Κυπριακή παραγωγή. Δείτε συνολικά το κινηματογραφικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα

https://www.psarokokalo.org/

Η δομή του προγράμματος του 13ου Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους περιλαμβάνει:

➢ Το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ που ήταν και παραμένει η ναυαρχίδα του προγράμματός. Μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στην διεθνή κινηματογραφία που περισσότερο αναζητά τα νέα ρεύματα παρά τα ακολουθεί. Δίνει έμφαση σε ταινίες μυθοπλασίας και προβάλλει σε ξεχωριστά τμήματα ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια. Προβάλει νέα ταλέντα που οι παραγωγές τους κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ξεκινούν το ταξίδι τους για τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ καθώς και ταινίες που έχουν συμμετοχές ή και έχουν αποσπάσει διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ ( Καννών, Sundance, Rotterdam, Toronto κ. α )

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος είναι Ευρωπαϊκές παραγωγές διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα χώρες με υψηλή κινηματογραφική παραγωγή και σε χώρες με χαμηλή κινηματογραφική παραγωγή. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από διακεκριμένες ταινίες από Φιλιππίνες , Αμερική, Τυνησία, Καναδά , Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ , Tαυλάνδη, Ισραήλ, Βραζιλία, Αργεντινή, Ταιβάν, Εκουαδόρ, Σιγκαπούρη,Κίνα,Μεξικό, Ινδία, Κολομβία.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ προσεγγίζει θεματικές όπως η ρητορική μίσους, τις πολλαπλές διακρίσεις για λόγους φύλου, θρησκεύματος, φτώχειας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τη βία κατά των γυναικών, την κλιματική αλλαγή, οικονομική μετανάστευση, τη σεξουαλική παρενόχληση. Συνολικά οι ταινίες είναι ερέθισμα για την εισαγωγή τη συζήτηση και τη οδήγηση σε δράση σε θέματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

➢ Το εθνικό διαγωνιστικό τμήμα αποκλειστικά στην Ελληνική και Κυπριακή παραγωγή παρουσιάζει επιλεγμένες είκοσι τρείς ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες θίγουν καίρια ζητήματα κοινωνικού διαλόγου και προσεγγίζουν με φρέσκια ματιά τις Ελληνικές παραδόσεις.

➢ Το σταθερό πλέον θεματικό αφιερώματα για την Αρχιτεκτονική και το Περιβάλλον με ταινίες που εξερευνούν τη σχέση περιβάλλοντος και κοινωνίας αλλά και τα όρια της οικολογικής μας συνείδησης.

➢ Αφιέρωμα στην σύγχρονη κινηματογραφία της Κολομβίας.

➢ Ειδική Προβολή την νέα ταινία του Πέδρου Αλμοδοβάρ « Ανθρώπινη Φωνή»

➢ Αmarcort. Με στόχο την προώθηση της κυκλοφορίας ταινιών μικρού μήκους στην ΕΕ. τo Psarokokalo συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Amarcort που γεννήθηκε στο Ρίμινι (Ιταλία) το 2008.Το μοναδικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Φεντερίκο Φελίνι που πραγματοποιείται στη γενέτειρά του.

Το φεστιβάλ σταθερά προσηλωμένο στην ανάδειξη κάθε ενδιαφέρουσας νέας πρότασης που προέρχεται από το χώρο των New Media παρουσιάζει στο κοινό ταινίες 360ο. Το 360ο βίντεο (VR) είναι μια σφαιρική μορφή βίντεο η οποία όταν προβληθεί σε virtual reality headset δίνει στους θεατές μια βιωματική δια δραστική εμπειρία.

Τα βραβεία Psarokokalo εναποτίθεται αποκλειστικά στο κοινό με τη χρήση ειδικού κουπονιού που δίνεται στην είσοδο και μαζεύεται στο τέλος κάθε προβολής.

Το φεστιβάλ θα προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες συνάντησης κοινού και δημιουργών μέσα από τα Q&As με Έλληνες και ξένους νέους σκηνοθέτες. Με εκπαιδευτικές δράσεις διαλέξεις - networking - ημερίδες και φόρουμ με επίκεντρο την ανάπτυξη συνεργασίας με αναγνωρισμένα διεθνή φεστιβάλ και Ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας, παρουσιάσεις αγοραστών και διανομέων καθώς και συναντήσεις παραγωγών και οργανισμών χρηματοοικονομικής υποστήριξης με στόχο τις συμπαραγωγές στις μικρού μήκους ταινίες. Οι εκπαιδευτικές δράσεις αφορούν όλες τις δημιουργικές ειδικότητες της κινηματογραφικής τέχνης. Απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες και σπουδαστές του κινηματογράφου αλλά και σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν όλες τις πτυχές μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Το φεστιβάλ είναι δίαυλος διαπολιτισμικών σχέσεων στις οποίες τα θετικά στοιχεία ετερόκλιτων πολιτισμών χαίρουν αναγνώρισης και προστασίας και στο οποίο η πολιτιστική ενσωμάτωση υποστηρίζεται και προωθείται. Κάνει πράξη τη διεθνή εξωστρέφεια και ενισχύει από την ιδιαίτερη θέση του την Ελληνική παρουσία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη μέσα από το τμήμα του travel pack. με αρχικό προωρισμό την Μελβούρνη της Αυστραλίας σε συνεργασία με το Setting Sun Short Film Festival.

H διοργάνωση του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους PSAROKOKALO πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει στην προβολή- την ανάπτυξη-την έρευνα και την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής (από το 2006). Είναι το κύριο αντικείμενο δράσης της Κύκλος αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Δείτε σύντομη παρουσίαση της Κύκλος εδώ

*Οι ακριβείς ημερομηνίες και ο τρόπος διεξαγωγής θα διαμορφωθούν βάσει των νέων υγειονομικών μέτρων που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

*Στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ Psarokokalo.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870