Η μικρού μήκους του Μισέλ Γκοντρί για την καραντίνα της πανδημίας

Δημοσίευση: 2 Μαΐου 2020, 17:52

Μέσα στην πανδημία του Covid-19 πολλοί άνθρωποι και ανάμεσά τους πολλοί καλλιτέχνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άλλες χώρες. Ο Γάλλος σκηνοθέτης Michel Gondry αποφάσισε να δημιουργήσει μια ταινία με αυτό το θέμα.

<a href="/nea/dave-season-1-nai-einai-mia-periergi-seira/62645">"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Ενώ λοιπόν εκείνος βρίσκεται στο Λος Άντζελες, δημιούργησε μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με θέμα την θέληση του να επιστρέψει στην Γαλλία, ενώ είναι δύσκολο και πολλοί δεν τον αφήνουν. Η ταινία ονομάζεται «A Little Visit to My College» όπου μια animation εκδοχή του Gondry ταξιδεύει για την Γαλλία. Το βίντεο δημοσιεύτηκε από μια σχολή κινηματογράφου που φέρει το όνομα του Gondry που είναι και εκείνος που σχεδίασε το λογότυπο της σχολής. Μπορεί να μην αναφέρεται ευθέως στο ζήτημα της καραντίνας και του εγκλεισμού, αλλά με τον δικό του τρόπο, με χιούμορ και απλότητα, μας δείχνει την θέληση να επιστρέψει κανείς σε αυτό που ορίζει ως σπίτι του.

Μπορεί η ταινία να είναι Γάλλου σκηνοθέτη και με γαλλικό τίτλο (Une Petite Visite a Mon College), ωστόσο είναι βουβή και έτσι ανοιχτή σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Δεν είναι ο μόνος σκηνοθέτης που δημιουργεί μια ταινία εν μέσω πανδημίας. Το έχει κάνει ήδη ο David F. Sandberg με το σίκουελ της ταινίας του μικρού μήκους «Lights Out», γυρισμένο μέσα στο σπίτι του, ενώ πρόσφατα η Kathryn Hahn και η οικογένειά της γύρισαν εκ νέου σκηνές από το «Glengarry Glen Ross», εξ ολοκλήρου με κούκλες. Φαίνεται πως ακόμα και ο ιός δεν πτοεί την καλλιτεχνική δημιουργία και οι σκηνοθέτες κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν δημιουργικοί.

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Wicked little letters, από την Spentzos Wicked little letters, από την Spentzos