Η ελληνική ταινία που άρεσε στον Πίτερ Τζάκσον

Δημοσίευση: 22 Μαΐου 2020, 02:42

Ποια είναι η μικρού μήκους ελληνική ταινία που εντυπωσίασε τον Πίτερ Τζάκσον, τον Ελάιζα Γουντ και τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής στο 48ωρο Φεστιβάλ Ταινιών της Νέας Ζηλανδίας, VF 48 Hours Lockdown 2020, καταφέρνοντας να συμπεριληφθεί στις 10 φιναλίστ, μεταξύ 2.200 συμμετεχόντων;

<a href="/nea/beatles-get-back-megalo-flyaro-kai-magiko/65543">&quot;The Beatles: Get Back&quot;: Μεγάλο, φλύαρο και μαγικό!</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The Beatles: Get Back": Μεγάλο, φλύαρο και μαγικό!

Πρόκειται για το «Murder Filmmaking Express» του μικρομηκά Πέτρο Αντωνιάδη, με τον Πάνο Μουζουράκη (αυτή είναι η μεγάλη έκπληξη και μάλιστα δεν είναι κακός όπως θα δείτε πιο κάτω...) και την (σύντροφό του) Ελληνο-Νέα Ζηλανδέζα ηθοποιό Τζίνα Βαρελά.

Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, υπήρχαν ως όροι η ταινία να έχει διάρκεια 3 λεπτών και να γυριστεί αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς οι συντελεστές της να βγουν από το σπίτι, ενώ παράλληλα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλα άτομα, μόνο από απόσταση και βίντεο κλήσεις. Η κάθε ταινία έπρεπε να είναι whodunit, δηλαδή να ανήκει στο genre των ταινιών μυστηρίου που έχουν σκοπό να βρεις ποιος είναι ο δολοφόνος. Να περιέχει αντίλαλο στη φωνή ενός από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν, επίσης να διαθέτει μια φωτογραφία που θα εμφανίζεται ως αντικείμενο συνδεδεμένο με την πλοκή και ένα arc shot (μια περιστροφική κίνηση κάμερας που καταλήγει σε αποκάλυψη προσώπου ή αντικειμένου).

Αναλυτικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την μικρού μήκους ταινία «Murder Filmmaking Express»: Ξεκινάει με μια κηδεία μέσα απο την ψηφιακή πλατφόρμα Ζοοm και δείχνει να ξεκινάει το 2025, με τη σύμβαση ότι ο πλανήτης είναι ακόμα σε καραντίνα και όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά. Ποιος από τους συγγενείς σκότωσε τον πλούσιο θείο για να πάρει την περιουσία του; Εκτός από τους προαναφερθέντες ήταν και ο Γιώργος Φειδάς στο σενάριο, ο Αντώνης Σκόκος στη μουσική, ο Κώστας Καρύδας στα ψηφιακά special effects και ο Βασίλης Ζλατάνος που έκανε το sound design.

Συμμετείχαν ηλεκτρονικά ο Γιώργος Καραμίχος ως ο πάστορας της ηλεκτρονικής κηδείας, ο Πάνος Βλάχος, η Κυριακή Βουράκη και η Μαριάννα Βαρβιανή, Yonatan Ben Atar, Nave Ben Atar.

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!