Θα το βρείτε: Cosmote TV

Ο Πάξτον και η Λίντα είναι ένα ζευγάρι σε διάσταση που λόγω του lockdown είναι αναγκασμένο να ζει στο ίδιο διαμέρισμα του Λονδίνου. Εκείνος είναι Βρετανός, μαύρος και δουλεύει σαν οδηγός security βαν μεταφοράς πολύτιμων φορτίων. Εκείνη είναι Αμερικανίδα και επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Βρετανία, μιας πολυεθνικής εταιρείας εμπορίου πολυτελών αξεσουάρ ένδυσης και κοσμημάτων.

Σύμφωνα με το σενάριο του έμπειρου και ικανού Στίβεν Νάιτ (Peaky Blinders, Taboo, Locke, Eastern Promises και πολλά άλλα), η Χάθαγουεϊ κι ο Ετζιόφορ υποδύονται ένα ζευγάρι σε κρίση που διαπιστώνουν ότι έχουν την ευκαιρία να κλέψουν στην διάρκεια της πανδημίας, ένα διαμάντι αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων από το Harrods κάτι που ενδεχομένως να εξομαλύνει τις προσωπικές τους διαφορές. Ίσως και όχι.

Ο Νταγκ Λάιμαν των Βοurne Identity, Edge Of Tomorrow, προσπαθεί να παρουσιάσει μια εναλλακτική εκδοχή του Mr. & Mrs Smith (επίσης δικό του) μέσα στην πανδημία, σε ένα φιλμ που γυρίστηκε μέσα σε μόλις 3,5 εβδομάδες στην Αγγλία με αυστηρά covid-19 πρωτόκολλα και μπάτζετ μόλις 10 εκατομμύρια δολλάρια.

Εκνευριστικό σε στιγμές (ειδικά με την νευρωτική ερμηνεία της Χάθαγουεϊ), ενδιαφέρον ως το πρώτο φιλμ που εξερευνά τις ψυχώσεις του εγκλεισμού, άνισο τελικά, με την «Ocean’s 2» ληστεία, μάλλον παραίτερη σε σύγκριση με το υπόλοιπο ύφος της ταινίας.

Μέχρι να φτάσει ως εκεί, η αφήγηση χαρακτηρίζεται από έξυπνους και πνευματώδεις διαλόγους, με θεατρική δομή στην σεναριακή τους ανάπτυξη και καταστάσεις και αντιδράσεις που πολλοί θα βρουν αφορμές να ταυτιστούν.

Η χημεία του πρωταγωνιστικού δίδυμου είναι μάλλον ανεπαρκής, ωστόσο και οι δύο προσπαθούν πολύ, δείχνουν πειθαρχημένοι και τελικά πείθουν σε αυτή την ντραμεντί με ομόκεντρους κύκλους πανδημιακής ταραχής και μάλλον χλιαρό φινάλε.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιαν. 2021, 17:50
Ενημέρωση: 27 Οκτ. 2021, 19:17
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Locked down
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos