Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Τζάκσον είναι πρώην στρατιωτικός της ομάδας Ρέιντζερς, ο οποίος πλέον έχει αφήσει την ενεργό δράση λόγω δυσκολιών.

Όταν μαθαίνει για τον θάνατο ενός καλού του φίλου και πρώην συνεργάτη, αναλαμβάνει να μεταφέρει τον στρατιωτικό του σκύλο στην κηδεία του. Παρόλο τον δύσκολο και οξύθυμο χαρακτήρα του σκύλου, οι δυο τους θα κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι μοναδικής περιπέτειας.

Άποψη: Αν και δεν έχουμε συνηθίσει τον Τσάνινγκ Τέιτουμ στον ρόλο του σκηνοθέτη, ο Αμερικανός ηθοποιός δοκιμάζει τα ένστικτά του πίσω από την κάμερα, μαζί βέβαια με τον Ριντ Κάρολιν (και για αυτόν σκηνοθετικό ντεμπούτο) παραγωγό και πιστό συνεργάτη του Τέιτουμ σε “Magic Mike”, “White House Down” και “22 Jump Street”.

Φυσικά, όλη την προσοχή την τραβάει ο απαιτητικός Βέλγικος ποιμενικός της ταινίας, τον οποίο προσπαθεί -ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές-  να κουμαντάρει ο Τέιτουμ, ως προσωρινό του αφεντικό. Το δίδυμο ωφελείται από αυτές τις αγεφύρωτες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους και καθώς δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι, αυτή πολύωρη τριβή τους οδηγεί σε μία φιλία δύσκολη μεν, ανεπανάληπτη δε.

Σκηνοθετικά, ο Τέιτουμ και ο Κάρολιν δεν μας δίνουν μια αψεγάδιαστη ταινία ούτε αφήνουν την “υπογραφή” τους με την προσέγγισή τους, όμως το “Dog” δεν παύει να είναι μία feel good ταινία, ιδανική για dog lovers και μη, που εκμεταλλεύεται τα χαριτωμένα νάζια ενός σκυλάκου και την παιδιάστικη συμπεριφορά ενός άνδρα που κρύβει πολλά περισσότερα από όσα δείχνει.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Τέιτουμ έχει καταφέρει να γίνει συμπαθής, παρά το υποκριτικό ταλέντο που δεν πολυκατέχει, με την αμήχανη κωμικότητά του, την αυθεντικότητα που βγάζει και την θέληση να παρεκκλίνει από τους εμπορικούς ρόλους που τον προορίζουν συνήθως για να κάνει (στο μέτρο που μπορεί) και πιο σοβαρές παραγωγές όπως ήταν το “Foxcatcher”. Στο “Dog” μας δείχνει τα χαρακτηριστικά του πρώιμου εαυτού του, που ακόμα πατούσαν ερευνητικά πάνω στον ρόλο και δεν πήγαιναν πέρα από τα ζητούμενα.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, η ταινία προσφέρει αστείες στιγμές που σε κάνουν να γελάς ενώ ίσως σου ανοίγουν και κάπως την προοπτική σε θέματα που έχουν τις ρίζες τους στις αντιξοότητες του πολέμου. Σίγουρα, η ψυχολογία ενός στρατιωτικού σκύλου είναι ένα πολύ ειδικό θέμα όμως στο “Dog”, παρότι θίγεται επιδερμικά, είναι κομβικό σημείο για την εξέλιξη της ιστορίας.

Εν τέλει, μας κρατάει μέχρι το τέλος και έχει μία γλυκιά επίδραση επάνω μας, όπως μοναδικά έχουν όλες οι ταινίες με τον “αγαπημενο φίλο του ανθρώπου”. Ο Τέιτουμ είναι μία προσθήκη αστεία και απαραίτητη στην πλοκή, η οποία γίνεται ακόμα πιο αγαπητή εάν αναλογιστούμε ότι ο ίδιος εμπνεύστηκε την ταινία από μία ανάλογη εμπειρία του. Το “Dog” γίνεται σταδιακά απολαυστικό και παρόλες τις αδυναμίες του, κατορθώνει και γίνεται αγαπητό.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2022, 14:47
Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2022, 14:47
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Dog
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos