Μια Ιρλανδική ταινία που αφορά δυο οικογένειες που μοιράζονται κοντινά στρέμματα γης και τον προβληματισμό του πατέρα της μιας οικογένειας για το που θα κληροδοτήσει το μερίδιο του. Το ερωτικό ενδιαφέρον που υπάρχει και μεγαλώνει ανάμεσα στα παιδιά των δύο διαφορετικών οικογενειών, αλλά φαίνεται ότι κλίνει προς την μια μεριά μονό χωρίς ανταπόκριση.

Σκηνοθετημένο από τον John Patrick Shanley (προηγούμενη ταινία παραδόξως πριν 12 χρόνια, το "Doubt" με Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Έιμι Άνταμς...) και βασισμένο στο θεατρικό έργο ‘’Outside mullingar’’, το φιλμ διαθέτει πρωτοκλασσάτο καστ και πολλά ιρλανδικά στοιχεία, που κάποιοι μάλιστα μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι στερεοτυπικά όσον αφορά τις συνηθειες και τους χαρακτηρισμούς που προσδίδει στους Ιρλανδούς και στους τρόπους ζωής τους.

Παρόλα αυτά, στην καρδιά της είναι μια δραματική, ρομαντική ταινία που δεν χάνει ευκαιρία να σου δείξει τα ωραία τοπία της Ιρλανδίας, να υποστηρίξει το love story της με τις άρτιες ερμηνευτικές ικανότητες των ηθοποιών της και που μάλιστα κρύβει και αρκετούς συμβολισμούς. Η αλήθεια είναι ότι το story τής ταινίας είναι μεν απλό, αλλά σε κάποια σημεία πολλά από τα πράγματα που γίνονται είναι weird και awkward, με τους χαρακτήρες να κάνουν πράξεις χωρίς νόημα και να απαντάνε με φράσεις εκτός πλαισίου. Ακόμα, ίσως χρειαστεί ο θεατής να ψάξει το νοημα σε πολλές σκηνές ώστε να κάνει το storyline πιο περίπλοκο και ενδιαφέρον, όμως οι διάλογοι της ταινίας βοηθούν πολύ σε αυτή την διαδικασία καθώς δεν είναι μονότονοι αλλά περίεργοι και ενδιαφέροντες.

Είναι επίσης αξιοπρόσεκτο που η ταινία επιλέγει να δείξει την ζωή στα περίχωρα της Ιρλανδίας και δεν βασίζεται στην ζωή στην πόλη .Έτσι, με αυτό το τρόπο βλέπει τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους εκεί δίνοντας ένα τόνο μελαγχολίας στην μοναξιά που βιώνουν οι κατοικοι και την δυσκολία που έχουν να εγκαταλείψουν την γη τους και να κυνηγήσουν ένα άλλο μέλλον. Επίσης δείχνει την εξέλιξη των οικογενειών και των χαρακτήρων, ξεκινώντας από παιδιά και τους παρακολουθεί μέχρι να ωριμάσουν οι ίδιοι και η συμπεριφορά τους και στο δεύτερο μισό της ταινίας μπορεί να δει κανείς τους χαρακτήρες να εξελίσσονται και να ανθίζουν.

Τέλος, δίνει αρκετή σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε είναι οικογενειακές, είτε ερωτικές, δίνει ένα αστείο τόνο στην ρομαντική εξέλιξη της ταινίας και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στο τέλος αλλά και ένα ερωτηματικό για τους περίεργους διαλόγους και γεγονότα που μόλις παρακολούθησες. Και για αυτά και μόνο αξίζει να την δείς.

Μαρία Πλουμάκη

Πρώτη δημοσίευση: 12 Ιαν. 2021, 15:31
Ενημέρωση: 12 Ιαν. 2021, 15:31
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Wild Mountain Thyme
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ