Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Το διήμερο που η Μπεθ και η Κέιτ είχαν κανονίσει στην Κροατία για να διασκεδάσουν θα καταλήξει σε εφιάλτη όταν η Κέιτ εξαφανιστεί μετά από μία νυχτερινή έξοδο. Η Μπεθ θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τι συνέβη στην καλύτερή της φίλη βάζοντας τον ίδιο της τον εαυτό σε κίνδυνο.

Άποψη: Για την συγγραφέα Σάρα Άλντερσον, το “The Weekend Away” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο διασκευάζει για την μεγάλη οθόνη, και συγκεκριμένα για το Netflix, και αν λάβουμε υπόψη την συγγραφική παραγωγή της τότε ίσως δεν είναι και το τελευταίο.

Στον δρόμο που χάραξαν και άλλα best sellers όπως το “The Woman in the Window” ή το “Girl on the Train, η τελευταία ταινία της Αυστραλής Κιμ Φάραντ (“Strangerland”) περιστρέφεται γύρω από την απεγνωσμένη προσπάθεια της πρωταγωνίστριας να πείσει για την εγκυρότητα των ισχυρισμών της σε ένα περιβάλλον που στοχοποιεί από την αρχή όχι μόνο την ίδια αλλά και το θύμα.

Η Λέιτον Μέστερ στον συγκεκριμένο ρόλο, από τους λίγους που αναλαμβάνει πλέον τηλεοπτικά και κινηματογραφικά, ενσαρκώνει μία νέα μητέρα, πιο αθώα και λιγότερο κοινωνική από την κολλητή της φίλη, που όμως και πάλι, παρά το άμεμπτο ποιόν της κατηγορείται για υπερβολές και συνωμοσίες. Το παρουσιαστικό της την βοηθάει για να μη κινεί υποψίες, όπως και η εμπειρία της στο “Gossip Girl” ώστε να είναι alert για στιγμιαίους αιφνιδιασμούς αλλά και απροσδόκητα (;) plot twists.

Παρόλα αυτά, η Λέιτον συνεχίζει να είναι συμπαθής ακόμα και αν το σενάριο την υποχρεώνει να ενεργεί με όλες τις λανθασμένες κινήσεις, μετατρέποντας την εύκολα σε μία αφελή ηρωίδα που γίνεται αντικείμενο χλευασμού. Με παρόμοιο στυλ, η πολυδαίδαλη υπόθεση χάνει την αίγλη της και την σοβαρότητά της όσο οι ύποπτοι αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό και ξεκινάει ένα μεγάλο, αντικλιμακτικό κομμάτι προς την λύση του μυστηρίου.

Ακόμα χειρότερα, πολλές στιγμές από ελλιπή σκηνοθεσία όπως και από τις δραματικές αδυναμίες της πρωταγωνίστριας, το “The Weekend Away” καταντάει να δείχνει ένα πρόσωπο κωμικό από την υπερπροσπάθεια, μία ιστορία που πνίγεται από σοβαροφάνειά της.

Το όμορφο τοπίο της Κροατίας δυστυχώς δεν αντισταθμίζει τη μέτρια ένταση που προκαλεί η ιστορία της Μπεθ αλλά ούτε και θα έπρεπε. Αυτό που απαραίτητα έπρεπε όμως ήταν ένα διαφορετικό ύφος, περισσότερο αστυνομικής προέλευσης με σκοπό να μαγνητίσει το ενδιαφέρον και όχι να το υποκριθεί. Για την κατηγορία του είναι μία προσθήκη του μέσου όρου που όσο εξελίσσεται τόσο κουράζει αλλά σύντομα θα χαθεί από την μνήμη σας.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2022, 18:07
Ενημέρωση: 8 Μαρτίου 2022, 18:07
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The weekend away
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο