Η Carol (Melissa McCarthy) είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, με καθημερινά προβλήματα και απογοητεύσεις. Τι γίνεται όταν ο πιο «συνηθισμένος» άνθρωπος στον πλανήτη καλείται να σώσει τον κόσμο και να αποδείξει στο Superintelligence ότι η ανθρωπότητα αξίζει μια ευκαιρία; 

To Superintelligence είναι η νέα κωμωδία του Ben Falcone που προβλήθηκε στο HBO Max. Το δίδυμο Ben Falcone – Melissa MacCarthy έχει συνεργαστεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, η συνεργασία δεν λειτουργεί ως «μαγική συνταγή» της επιτυχίας, αλλά ίσως το αντίθετο.

Η Melissa MacCarthy είναι μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες κωμικούς και στην κυριολεξία «κουβαλάει» και είναι ο μόνος λόγος για να δει κανείς το Superintelligence.                         Η αποτυχία της ταινίας δεν προκύπτει μόνο από το γεγονός ότι πραγματεύεται ζητήματα και θέματα που έχουν ξαναγίνει πάρα πολλές φορές (και με πολύ καλύτερο τρόπο). Το κυριότερο πρόβλημα της ταινίας είναι η έλλειψη ταυτότητας. Αποτυγχάνει, αρχικά, στο πρώτο της στόχο, δηλαδή στο να είναι κωμωδία. Τα περισσότερα αστεία είναι βεβιασμένα και αν κάποιες φορές είναι επιτυχημένα και καταφέρουν να βγάλουν γέλιο, οφείλεται καθαρά στην MacCarthy.

Εκτός από κωμωδία, όμως, η ταινία μετατρέπεται από κωμωδία με sci-fi στοιχεία, σε ρομαντική κομεντί και μετά πάλι σε sci fi. Το ύφος και ο χαρακτήρας της ταινίας μεταβάλλονται με αστραπιαία ταχύτητα, βγάζοντας διαρκώς τον θεατή από την ατμόσφαιρα που προσπαθεί ενίοτε να δημιουργηθεί.

Και όλα αυτά ίσως να ήταν «αποδεκτά» ή να μην χρειάζονταν τόση ανάλυση, αν δεν συμπληρώνονταν και από τρομερές αστοχίες και κενά στην πλοκή, όπως όταν σχεδόν όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε «μπλακ άουτ» και ένας εκ των πρωταγωνιστών αποφασίζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Τα κλισέ, η προβλεψιμότητα και τα χιλιοειπωμένα αστεία δίνουν και παίρνουν δημιουργώντας μια εντελώς επίπεδη ταινία και κρατώντας τον θεατή σε απόσταση. Το Superintelligence –δυστυχώς – δεν είναι καθόλου super.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 5 Δεκ. 2020, 16:20
Ενημέρωση: 5 Δεκ. 2020, 18:51
Τίτλος:
Superintelligence
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos