Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Νιβ ζεί το όνειρο της σε αγγλικό προάστιο παριστάνοντας την πετυχημένη καθηγήτρια που ζεί σε μια φανταχτερή γυάλα. Η παρουσία δύο ξένων (;) που την παρακολοθούν συνεχώς θα τη γκρεμίσουν απ το συννεφάκι της.

Γνώμη: Σοβαρή υποψηφιότητα για τα χρυσά βατόμουρα του 2023 θέτει το νέο πόνημα του Νetflix καθώς όπως ξαφνικά εμφανίστηκε στη ζωή μας, απότομα βίαια προβλεπεται να εξαφανιστεί.

O πρωτάρης σκηνοθέτης Νathaniel Martello-White μελέτησε σοβαρά τους φυλετικούς προβληματισμούς τους Jordan Peele και θέλησε να δημιουργήσει ένα κράμα 'Get Out' με 'Us' με το τελικο αποτέλεσμα να αφορά no one.

Για να τα βάλουμε κάτω, δεν είναι όλα λάθος. Η πρωταγωνίστρια του Asley Madekwe είναι εξαιρετική στο ρόλο της αινιγματικής ψωνάρας που τά χει όλα τακτοποιημένα σε κουτάκια ενω το αποστειρωμένο σκηνικο είναι ικανοποιητικό ετσι ώστε να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα. Κάπου εδώ ξεκινάει το χάος....

Το υπόλοιπο cast κινείται σε ρυθμούς αγγλικής σαπουνόπερας με δράματα που ξεκινάνε με το κάπνισμα ανηλίκου και τελειώνουν με μια επιδερμική νότα πάνω στην υπέρμετρη φιλοδοξία να είναι όλα τέλεια διότι έχουμε ένα πρόσωπο στη κοινωνία.

Μεγάλο μέρος του μυστηρίου αποκαλύπτεται στο πρώτο μισάωρο δίνοντας πόντους στην επερχόμενη βαρεμάρα ενώ χωρίς να spoilarουμε, το grand φινάλε αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα ανέκδοτα στην ιστορία των ταινιών. Η πρόθεση του σκηνοθέτη να σοκάρει ήταν ατυχέστατη με ένα κλείσιμο που άξιζε σε μια κωμωδία τύπου Scary Movie. Αν μας θεωρείτε υπερβολικούς φτάστε το μέχρι τέλους (αν αντέξετε) και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Συνοψίζοντας, ένα ακόμα δοκάρι και έξω απο τη πλατφόρμα που σε γλυκαίνει με το trailer και την αισθητική των ταινιών του, αλλα προσφέρει αφειδώς άνοστες βραδιές.

Αν δεν υπήρχαν επιλογές 'Οι Παράταιροι' μπορεί και να παιζε κάπου στον οριζόντα, τώρα όμως δύσκολα.

Ίσως μόνο για το γέλιο του φινάλε.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Απριλίου 2023, 19:41
Ενημέρωση: 1 Απριλίου 2023, 19:41
Τίτλος:
The strays
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos