Rebel Moon - Part Two: The Scargiver

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η σκληρή καριόλισα Κόρα με την ομάδα των αστρομαχητών της συνεχίζουν να μπαίνουν στο μάτι του διοικητή Νόμπλ οργανώνοντας την αντίσταση που θα φέρει την ελευθεριά στο σύμπαν.

Ακούγεται καλό. Δεν είναι. 

Γνώμη: Μετά το review του πρώτου μέρους, είχαμε τονίσει οτι δύσκολα θα σωζόταν η ολοκλήρωση της ιστορίας, ενώ ακόμα λιγότεροι θεατές θα ενδιαφερόντουσαν για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Τι άλλαξε εδώ; Σχεδόν τίποτα.

Οι παθογένειες απο το Part I βρίσκονται εδώ σε πλήρη σύνθεση, με ίσως το μεγαλύτερο φάουλ απο τα αναρίθμητα που έχουν γίνει μέσα στο 'παιχνίδι', να προκύπτει απο την Ultra ξύλινη Sophia Boutella. Kανείς δε κατάλαβε τι είδε ο σκηνοθέτης και την όρισε συναισθηματικό πυρήνα της ταινίας, όμως ξεκάθαρα της λείπει το χάρισμα ενός ηγετικού ρόλου καθώς οι ερμηνευτικές της αδυναμίες βγάζουν μάτι, ενώ στις σκηνές δράσης μοιάζει να τις εκτελεί 'πιασμένη' απο κούραση.

Οκ θα πεί κάποιος, το εργάκι έχει πληθώρα χαρακτήρων που μπορούμε να ταυτιστούμε.

Πάλι Εrror 404. Στο πρώτο φιλμ περνάνε και δεν ακουμπάνε, ενώ και στο sequel παρόλο που γίνεται φιλότιμη προσπάθεια στα πρώτα 45 λεπτά κάπως να συστηθούν, όλοι τους μοιάζουν να έχουν μυριστεί οτι το διαστημόπλοιο πάει στα βράχια, διεκπεραιώνουν, τσιμπάνε την επιταγή του Netflix και φεύγουν.

Η τελευταία ώρα είναι γεμάτη δράση που λίγοι έχουν αντέξει να κάτσουν να απολαύσουν για να μάθουν τα τεκταινόμενα της ιστορίας, αλλά και πάλι δεν είναι και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Καταιγισμός απο slow mo, εφέ, ηρωικοί θάνατοι που θα έκλειναν ωραία ένα έπος, αν αυτό δεν έμοιαζε να έχει γραφτεί απο ΑΙ.

Ο δημιουργός Ζακ Σνάιντερ παρόλο το hate που έχει μαζέψει με τη συνολική τραγωδία του Rebel Moon, δεν του αξίζει όλο αυτό το trash που έχει φάει μιάς και η φιλμογραφία του έχει δυνατούς τίτλους που κάποιοι κουλτουριάρηδες θέλουν να πλήγώσουν θεωρώντας τους υπέρ του δέοντος στυλιζαρισμένους και άνευ ουσίας.

Μια χαρά είναι η πλειοψηφία των ταινιών του, όμως θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα απο τα τερτίπια του διαβόλου (Hollywood - Netflix - κοστουμαρισμένοι CEO που αρέσκονται στο άρμεγμα δολαρίων).

Όταν έζησε ένα έντονο προσωπικό δράμα, ξεφορτώθηκαν το όραμα του πάνω στο Justice League παρουσιάζοντας μια φρανκεστάιν πατάτα (έως ότου επανήλθε δριμύτερος μετά απο μερικά χρόνια με την απαίτηση πολλών fan να παρακολουθήσουν τελικά αυτό που είχε στο μυαλό του).

Ίσως κάποια στιγμή δούμε και το αληθινό Rebel Moon R-ated με άπειρες κομμένες σκηνές (όπως έχει υποσχεθεί ο ίδιος), αντί το τραγικό videoclip που είδαμε σε 2 μέρη με τρύπες στο σενάριο μεγαλύτερες απο ελβετικό τυρί.

Ένα τυράκι που δεν πρόσεξε όταν του πέταξε το Νetflix με το Αrmy of the Dead, δίνοντας του πλήρη ελευθερία στις κινήσεις με τον όρο να φτιάξει το επόμενο Star Wars.

Ένα Star Wars που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε οι φανατικοί του, μιας και έχει ξεζουμιστεί πλήρως.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Απριλίου 2024, 16:51
Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2024, 16:51
Τίτλος:
Rebel Moon - Part Two: The Scargiver
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos