Η νέα κωμωδία του Peter Segal (“Get Smart”), στα βήματα του The Pacifier και του Leon: The professional, διηγείται τις περιπέτειες ενός σωματώδους, λίγο άγαρμπου πράκτορα της CIA (David Bautista από το Guardians of the Galaxy) και μίας πνευματώδους, πανέξυπνης 8χρονης, (Chloe Coleman γνωστή από το  Big Little Lies), η οποία ανακαλύπτει ότι το σπίτι της βρίσκεται υπό παρακολούθηση και αποφασίζει να τον εκβιάσει προκειμένου να κρατήσει κρυφό το μυστικό του.

Το My spy, έχει αναπόφευκτα όλα τα κλισέ του είδους, όλες τις υπερβολές, την αμερικανική φιέστα πυροβολισμών, εκρήξεων και επικίνδυνης οδήγησης, τους εύκολους διδακτισμούς και κάποια αμφιλεγόμενα πατριωτικά ηθικά διδάγματα. Παράλληλα η κεντρική του ιδέα βασίζεται στη σεναριακή ευκολία του βίαιου εντυπωσιακού άνδρα που καλείται να δείξει την ευαισθησία του, με αποτέλεσμα μερικές αναμενόμενες και ανέμπνευστες κωμικές στιγμές.

Παρόλα αυτά, η ταινία αποδεικνύεται καλύτερη – ή τουλάχιστον όχι τόσο κακή – όσο θα περίμενε κανείς, και αναμφίβολα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από θεατές μικρότερης ηλικίας.

Διότι οι δημιουργοί έξυπνα επέλεξαν να μην επικεντρωθούν στην δράση, η οποία βασίζεται άλλωστε σε μία εντελώς προσχηματική κατασκοπική ιστορία, αλλά στις σχέσεις των πρωταγωνιστών τους.

Κυρίως όμως, καταφέρνει η ταινία πάντα, την πιο κατάλληλη στιγμή, να καταφεύγει στο χιούμορ, απομυθοποιώντας έτσι τις υπερβολές και τα αδύναμα σημεία της.

Έτσι πετυχαίνει τελικά σε μία απολύτως προβλέψιμη ιστορία, να αιφνιδιάζει το θεατή με την αυτοσαρκαστική διάθεση της, λες και οι ήρωες γνωρίζουν σε τι είδους ταινία παίζουν εξ αρχής και είναι έτοιμοι να σπάσουν πλάκα μαζί της.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Aug 2020, 16:23
Ενημέρωση: 21 Μαΐου 2022, 11:30
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
My spy
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
5 λεπτά