Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένα αγόρι κι ένας ηλικιωμένος δισεκατομμυριούχος δένονται μέσα από βιβλία και τα iPhone τους. Η μυστηριώδης σύνδεσή τους, όμως, επιβιώνει παρά τον θάνατο του ηλικιωμένου.

Άποψη: Αν ψάξει κάποιος να βρει τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων και διηγημάτων του Stephen King, θα βρει δεκάδες από τα 80s μέχρι σήμερα. Ειδικά την τελευταία δεκαετία κάθε χρόνο θα υπάρχει το λιγότερο μία μεταφορά του μετρ του τρόμου (για φέτος είναι η δεύτερη ταινία, μετά το Firestarter και αναμένονται τουλάχιστον άλλες δύο για το 2023).

Το Mr Harrigan’s Phone είναι ένα διήγημα από την συλλογή If It Bleeds, που συνδυάζει τρόμο, παιδικότητα και φαντάσματα. Αν κοιτάξουμε τα credits, θα δούμε ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται η Blumhouse Productions και ο Ryan Murphy στην παραγωγή, μόνο που ούτε ο τρόμος της Blumhouse ούτε η camp μελό υπερβολή του Murphy υπάρχει στην ταινία, που από την σκηνοθετική ματιά του John Lee Hancock, που έχει κάνει και την προσαρμογή του σεναρίου, καταλήγει σε ένα ακόμα ανιαρό, αδιάφορο δράμα του Netflix, απλώς για να περάσει η ώρα, χωρίς ωστόσο να σταματάς να κοιτάς το ρολόι.

Ο τρόμος εξαφανίζεται, ή περισσότερο υπονοείται μιας και μετατρέπεται σε μια μυστηριώδη ιστορία τύπου The Best Offer με τον Τζέφρι Ρας, όπου και εκεί ένας μονήρης ηλικιωμένος εμπλέκεται σε μια ομιχλώδη πλοκή αμφισημιών. Έτσι και εδώ στο Τηλέφωνο του κυρίου Χάριγκαν, ένας ηλικιωμένος άντρας που υποδύεται εξαιρετικά, όπως αναμενόταν ούτως ή άλλως, ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, ζητά την συντροφιά ενός αγοριού για να του διαβάζει βιβλία (οι εικαστικές τέχνες που ενώνουν τους ήρωες στο Best Offer, μετατρέπονται σε λογοτεχνία), όσο η όρασή του τον δυσκολεύει και όσο η τεχνολογία διεισδύει στην ζωή του.

Στα χέρια του Hancock, ενός σκηνοθέτη ακαδημαϊκών και γραμμικών δραμάτων (The Blind Side, Saving Mr. Banks, The Founder) που εστιάζουν σε συναισθηματικές-και ολίγον τι γραφικές-ιστορίες επιτυχία ανθρώπων, δείχνει φανερή αδυναμία να πλάσει μια ιστορία ακόμα και αν δεν έχει ως βασικό συστατικό τον τρόμο, σίγουρα θα έπρεπε να προκαλεί μια αγωνία και μια ανησυχία για το τι συμβαίνει ή θα συμβεί.

Στην δική του προσέγγιση, το διήγημα του King φοράει τα ρούχα ενός διαλογικού θεατρικού δράματος που θα μπορούσε να είναι ένα δράμα δωματίου σαν εκείνα που γράφει ο Eric Emmanuel Schmitt. Ο Sutherland γίνεται ένα ωραίο και γλυκό δίδυμο με τον Jaeden Martell, σε μια ιστορία που τους αδικεί και που πέραν της προσωπικής τους χημείας, τίποτα άλλο δεν δένει, τα υπόλοιπα σεναριακά υλικά είναι ατάκτως ερριμμένα.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Οκτ. 2022, 16:04
Ενημέρωση: 17 Οκτ. 2022, 16:04
Τίτλος:
Mr Harrigan's phone
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ