Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Ματ χάνει την γυναίκα του και μητέρα της κόρης του λίγες ώρες μετά τον τοκετό.

Το τραγικό αυτό γεγονός τον αφήνει μόνο του να αναθρέψει την μικρή Μάντι εν μέσω πολλών συγγενών και φίλων που θεωρούν ότι δεν είναι ικανός για κάτι τέτοιο.

Άποψη: Ανέκαθεν κωμικό πρόσωπο για το κοινό, με πολλά stand ups και κωμωδίες, ο Κέβιν Χαρτ κάνει την μετάβασή του σε λιγότερο χαρακτηριστικούς ρόλους χωρίς ωστόσο να χάνει το χιούμορ του όπως έγινε με το “The Upside” ή τώρα με το τελευταίο απόκτημα του Netflix, “Fatherhood”, το οποίο κατέληξε εκεί αφού λόγω πανδημίας δεν διανεμήθηκε από την Sony.

Αν και τα παραπάνω σενάρια έχουν σαφώς περισσότερες νότες δράματος, δεν δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε την προσωπικότητα του Χαρτ μέσα σε αυτά και να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο οι κωμικές του συνήθειες προσαρμόζονται σε αυτο που του δίνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα επιτυχία στο τελικό cut.

Εν προκειμένω, το “Fatherhood” σαφώς και ξεκινάει με τρομερή κακοτυχία και μερικές σκηνές αρκετά ρεαλιστικές όσον αφορά την αντίδραση των εμπλεκομένων στον τραγικό χαμό μιας νέας μητέρας, συνεχίζει όμως με κάποιον αισιόδοξο τόνο και μερικές αστείες στιγμές όπου ο Χαρτ και οι δύο αδέξιοι φίλοι (Λιλ Ρελ Χάουλερι και Άντονι Κάριγκαν) του προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις απαιτήσεις ενός μωρού και έπειτα ενός παιδιού.

Η ταινία αναβλύζει καλοσύνη και πατρική αγάπη καθώς και ένα πολύ καθορισμένο, γνώριμο πλάνο για την πορεία της που επιβεβαιώνεται με το τέλος της και την κάνει αυτόματα μια επιλογή υποτιθέμενης συγκίνησης και εν τέλει μέτριας ποιότητας.

Ο Πολ Βάιτζ γύρισε το “Fatherhood”, σε σενάριο του ίδιου και της Ντάνα Στίβενς (“City of Angels”), βασιζόμενος στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ματ Λόγκελιν, όμως εδώ δεν κατάφερε να αποδώσει κάτι πραγματικά feel good όπως είχε κάνει στο παρελθόν με το “About a Boy” ή το “In Good Company”. 

Η τότε πρωτοτυπία δίνει την θέση της εδώ σε κάτι που μοιάζει προκατασκευασμένο, ελάχιστα επιμελημένο και με το τελικό φινίρισμα προορισμένο για να μην ξεχωρίζει ανάμεσα σε ανάλογες παραγωγές.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2021, 16:17
Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2021, 16:32
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fatherhood
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos