Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένας κυνηγός βρικολάκων στο Λος Άντζελες έχει μια εβδομάδα για να πληρώσει τα δίδακτρα και τα σιδεράκια του παιδιού του. Ο αγώνας για να βγάλει τα προς το ζην… μπορεί να τον σκοτώσει!

Άποψη: Σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Πέρι και σε -κάπως ανύπαρκτο- σενάριο των Τάιλερ Τάις και Σέιν Χάτεν, το “Day Shift” σκοράρει στο νούμερο ένα των ταινιών του Netflix στην Ελλάδα και κατατάσσεται στα είδη της περιπέτειας & δράσης -σίγουρα ναι-, της κωμωδίας -ίσως ναι, σε κάποια σημεία- και του τρόμου -σε καμία περίπτωση.

Ας το παραδεχτούμε ότι ιδιαίτερη πλοκή δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, μπόλικο bad assιλίκι από Τζέιμι Φοξ και Σνουπ Ντογκ σε μια εμφάνιση-έκπληξη. O πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης προσφέρει πολλές συναρπαστικές σκηνές μάχης, καθώς και μια εξαιρετική καταδίωξη με αυτοκίνητα, στην προσπάθειά του να καλύψει τις εμφανείς αδυναμίες του σεναρίου.

Ελάχιστη προσπάθεια έχει γίνει για να εξερευνηθεί το υπόβαθρο των βαμπίρ και είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί κάποιοι από αυτούς πολεμούν στο πλευρό του καλού, ενώ άλλοι στο πλευρό του κακού. Είναι εύκολο να ξεχάσεις τις αδυναμίες της αφήγησης όταν ξεκινά η δράση, αλλά μόλις εμφανίζονται οι τίτλοι τέλους, αρχίζει κανείς να αναρωτιέται γιατί το στόρι δεν εμβάθυνε στη μυθολογία των αιμοδιψών κατοίκων της πόλης.

Κατά τα άλλα ο Φοξ επιδεικνύει τις δεξιότητές του ως star της δράσης αν και επισκιάζεται ελαφρώς από τον ειδικό στις πολεμικές τέχνες Σκοτ Άντκινς -ένας εκ των δύο αδερφών Nazarian, που είναι ανταγωνιστές κυνηγοί βαμπίρ- ο οποίος χαρίζει άφθονα κλωτσομπουνίδια σε μια ιδιαίτερα διασκεδαστική σκηνή, όταν αυτός, ο Μπαντ και η υπόλοιπη ομάδα τους, πολιορκούνται μέσα σε μια βαμπιροφωλιά.

Στον αντίποδα, ο Ντέιβ Φράνκο δίνει την πιο αστεία ερμηνεία στην ταινία ως ένας nerd και διαρκώς φοβισμένος Σεθ. Ομολογουμένως, η ταινία θα ήταν πολύ λιγότερο fun χωρίς αυτόν γιατί, ενώ η δράση είναι άπλετη, γίνεται λίγο κουραστική, οπότε είναι καλό που δίνεται στον Φράνκο ο χώρος να ισορροπήσει την ταινία με τις witty ατάκες του και το άβολο ύφος που του βγαίνει τόσο φυσικά.

Συνολικά, η ταινία προσφέρει θέαμα, αλλά μόνο αυτό. Αν κάποιο βράδυ το μόνο που θέλετε είναι να χαζέψετε τον Σνουπ Ντογκ σε στυλ καουμπόη να εξολοθρεύει βρικόλακες και τον Φοξ να πετάει χειροβομβίδες σκόρδου στους εχθρούς του πριν τους σκοτώσει με φρικτό τρόπο, τότε -και μόνο τότε- μπορείτε άνετα να την επιλέξετε.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Aug 2022, 16:43
Ενημέρωση: 21 Aug 2022, 16:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Day Shift
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos