Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Όταν ο Cole μπλέκεται πάλι σε καβγάδες στο σχολείο του και κινδυνεύει για ακόμη μία φορά να αποβληθεί, η μητέρα του αποφασίζει να τον στείλει να περάσει το καλοκαίρι στον πατέρα του στην Φιλαδέλφεια.

Εκεί ο Cole εισάγεται σε μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα, άγνωστη για εκείνον, και προσπαθεί να βρει τη θέση του σ’ αυτή.

Άποψη: Το Concrete Cowboy προβλήθηκε στην πλατφόρμα του Netflix σε σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Ricky Staub. Το ιδιαίτερο στοιχείο της ταινίας είναι ότι βρίσκεται μεταξύ μυθοπλασίας και ρεαλισμού καθώς αντλεί τη βασική έμπνευσή του από το Fletcher Street Urban Riding Club, μια ομάδα μαύρων καουμπόηδων που προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή μία παράδοση που οι χολιγουντιανές ταινίες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής προσπαθούν να σβήσουν. Το στοιχείο του ρεαλισμού στην ταινία εντείνεται ακόμη περισσότερο από τη συμμετοχή πραγματικών καουμπόηδων οι οποίοι παίζουν δίπλα στον σταρ Idris Elba και ορισμένους ακόμη αρκετά γνωστούς ηθοποιούς (Caleb McLaughlin, Jharrel Jerome).

Η ιστορία αυτών των καουμπόηδων στην Αμερική και πολύ περισσότερο στον υπόλοιπο κόσμο είναι άγνωστη και το Concrete Cowboy μέσα από μια ιστορία ενηλικίωσης προσπαθεί να δώσει στον θεατή μια οπτική της καθημερινότητας και της ζωής αυτών των ανθρώπων.

Παρότι η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του θεατή, δίνεται η αίσθηση ότι η ιστορία των αστικών καουμπόηδων κυριολεκτικά «βάζει πλάτη» στην υπόλοιπη πλοκή, η οποία κατά τ’ άλλα είναι αρκετά συνηθισμένη, προβλέψιμη και χιλιοειπωμένη. Αν έβγαζε κάποιος από την εξίσωση αυτό το στοιχείο ίσως η ταινία να έχανε εντελώς το ενδιαφέρον της καθώς δεν θα είχε κάτι καινούργιο να πει ή να δείξει.

Η προβληματική σχέση πατέρα-γιού που για χρόνια δεν έχουν επαφή, η διακίνηση ναρκωτικών που αφήνει πίσω της θύματα, οι συμμορίες, η αίσθηση αποκλεισμού των νέων και το αδιέξοδο που νιώθουν όταν βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε τέτοιες συνθήκες είναι όλα πολύ σοβαρά ζητήματα, τα οποία σίγουρα δεν αναπτύσσονται στον αναμενόμενο βαθμό. Δίνεται μια γεύση από όλα, αλλά πολύ λίγη ουσία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Concrete Cowboy, βασισμένο σε μια ανεξερεύνητη για τον περισσότερο κόσμο ιστορία, καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 24 Απριλίου 2021, 17:05
Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2021, 17:07
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Concrete cowboy
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
111
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: