Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Ο Άντριου μόλις έχει αποφοιτήσει και χωρίς να έχει κάποιο πλάνο για το μέλλον του μετακομίζει στο πατρικό του και δουλεύει σε ένα μαγαζί fast food. Όταν αναγκάζεται να συνοδεύσει τον μικρό του αδερφό σε ένα πάρτι οι γονείς των παιδιών βλέπουν το ταλέντο του να “ζωντανεύει” το κοινό και έτσι βρίσκεται μπροστά του μία ευκαιρία μιας δουλειάς ως party starter. Όμως στο ίδιο πάρτι θα γνωρίσει και την Ντόμινο με την κόρη της Λόλα και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται.

Άποψη: Για τον 25χρονο Κούπερ Ραΐφ η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του δεν διαφέρει και πολύ από την πρώτη: στο “Shithouse” του 2020 ενσαρκώνει και πάλι έναν απόφοιτο, νέο σε ηλικία, χαμένο στα μελλοντικά του σχέδια που επηρεάζεται βαθιά από μία γνωριμία του σε ένα πάρτι. Το σκηνοθετικό του στυλ είναι ανεπιτήδευτο, φέρνει σχεδόν την αίσθηση αμοντάριστου υλικού πολλές φορές, όμως αναμφίβολα το χαρακτηρίζει μία πρωτοτυπία και ένας ρεαλισμός στα ίδιο μήκος κύματος θα λέγαμε με τον Νόα Μπόμπακ.

Το “Cha Cha Real Smooth” ξεκινά με μία γλυκύτατη σκηνή με τον πρωταγωνιστή σε μικρή ηλικία να καρδιοχτυπιέται και να πληγώνεται από τον έρωτα το ίδιο βράδυ σε ένα παιδικό πάρτι με αξιαγάπητη παιδική αφέλεια. Μετά από εκεί, όλη η ιστορία έρχεται και κουμπώνει πάνω στην εμπειρία αυτή και τα πάντα φτάνουν σε κατάσταση full circle.

Η πονεμένη αυτή εμπειρία δίνει την θέση της σε ένα καλοκαίρι συνειδητοποίησης και διαμόρφωσης του εαυτού του και της ψυχοσύνθεσης του που στην ηλικία των 20 είναι περισσότερο εύθραυστη από όσο αρχικά νόμιζε. Το δέσιμο του με την μεγαλύτερα ηλικιακά Ντόμινο (στον ρόλο η Ντακότα Τζόνσον είναι τουλάχιστον γοητευτική) και το συγκρατημένα παθιασμένο φλερτ τους του φέρνει ένα μπέρδεμα που προσπαθεί να εξηγήσει ενστικτωδώς. Θα τα καταφέρει εν τέλει με μία απάντηση που δεν τον βολεύει αλλά την κατανοεί.

Για έναν νέο όμως με μητέρα διπολική, έναν μικρό αδερφό και ένα πατριό μέσα στο σπίτι δεν είναι μόνο τα ερωτικής φύσεως προβλήματα που τον ανησυχούν.

Σε αυτό το επίπεδο, ο Ραΐφ με το “Cha Cha Real Smooth” -τίτλος εμπνευσμένος από τον ομώνυμο στίχο από το δημοφιλές κομμάτι “Cha Cha Slide”- δείχνει μία γενικευμένη αλληλοεπικοινωνία των όλων των θεμάτων που θέλει να προσεγγίσει και θριαμβεύει σε κάθε ένα ξεχωριστά. Δίχως να υπάρχει κάποιος “εχθρός”, όλοι οι συμπρωταγωνιστές είναι εκεί για να τον βοηθήσουν να κατανοήσει τον εαυτό του με λίγο δράμα αλλά κυρίως με καλή διάθεση.

Αξιοσημείωτη παραμένει η επικοινωνία του με τα παιδιά και ο κουλ χαρακτήρας που τους δείχνει αδιαφορώντας για κανόνες διαπαιδαγώγησης αλλά γίνοντας ένας ουσιαστικός, απροσποίητος φίλος τους, ακόμα και στην περίπτωση της Λόλα που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, ξεκλειδώνοντας έτσι τις αναστολές τους. 

Χωρίς καμία έκπληξη η ταινία ξεχώρισε στο Sundance κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού και αγοράστηκε από την Apple TV για μεγάλο χρηματικό ποσό σημειώνοντας έτσι ακόμα μία επιτυχία για τον Αμερικανό σκηνοθέτη ο οποίος έχει μάθει πώς να κερδίζει συναισθηματικά παραθέτοντας ειλικρίνεια μπροστά στην κάμερα. Ελπίζουμε η πορεία του να δείξει την ίδια συνέπεια πνεύματος.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2022, 14:39
Ενημέρωση: 6 Ιουλίου 2022, 14:39
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Cha Cha Real Smooth
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos