Θα το βρείτε: Netflix

H Xάλε Μπέρι βραβεύτηκε με Όσκαρ πριν 20 χρόνια για την ειλικρινή της ερμηνεία στο «Monster’s Ball» και μπράβο της. Ήταν μια τίμια βράβευση. Η καριέρα της όμως από τότε ποτέ δεν απογειώθηκε, μάλλον το αντίθετο. Αν εξαιρέσεις τον ρόλο της ως Storm στους X-Men (για τον οποίο μνημονεύεται από τον περισσότερο κόσμο), το συμπαθές μελό «Frankie & Alice» του 2010 και το τίμιο θρίλερ «The call» του 2013, άντε και το «Another Day», ατύχησε πολλές από τις επιλογές της αυτή την 20ετία, με κορυφαίο όλων φυσικά το άθλιο Catwoman.

Γενικώς οι ρόλοι που της προσέφεραν δεν ήταν ούτε πολλοί, ούτε κάτι ιδιαίτερο και αποφάσισε να το πάρει και κάπως προσωπικά, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας στο Bruised του Netflix, μια ταινία που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στο Τορόντο, ξεκίνησε να την ακολουθεί ένα word of mouth περί comeback της συμπαθούς 55χρονης ηθοποιού.

Βοηθά καταρχήν το στόρι: πρώην πρωταθλήτρια του ΜΜΑ (Mixed Martial Arts) έχει σχεδόν καταστρέψει την ζωή της και προσπαθεί να την φτιάξει ξανά καταπολεμώντας τους δαίμονές της, ενώ θα πρέπει να μεγαλώσει παράλληλα και τον γιο της που είχε εγκαταλείψει ως βρέφος.

Έπειτα, είναι και η δική της προσέγγιση προς το φιλμ, καθώς προφανώς η Χάλε Μπέρι προσδοκά με το Bruised να χρησιμοποιήσει την ιστορία ως παραλληλισμό με την δική της καριέρα, μια μίξη από Rocky και Wrestler.

Η ταινία δυστυχώς όμως είναι ένα συνηθισμένο μελόδραμα, αφόρητο μερικές στιγμές με τόσο πόνο και δυστυχία που πρέπει να αντέξει ο χαρακτήρας της Τζάκι Τζάστις, πολλά κλισέ ώστε να την συμπονέσουμε και να συμπάσχουμε και κάμποσα ξεσπάσματα βίας ώστε να ξεδώσει το κορίτσι μας με τόσες αναποδιές που της τυχαίνουν και τέτοια μαυρίλα στην ζωή της.

Είναι όμως η ερμηνεία της Χάλε Μπέρι που είναι απόλυτα δοσμένη στον ρόλο της, το τελευταίο 25λεπτο με τον συναισθηματικά με φορτικό αντίκτυπο κινηματογραφημένο τελικό αγώνα για τον τίτλο και τα 1-2 φορτισμένα πλάνα λύτρωσης στο τέλος με τον μικρό της γιο που ίσως και να αξίζουν και κάπως να αποζημιώνουν για την ταλαιπωρία που τραβήξαμε και εμείς και αυτή την πρώτη 1,5 ώρα του Bruised.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Δεκ. 2021, 19:13
Ενημέρωση: 1 Δεκ. 2021, 19:13
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Bruised
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
129
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spirited

Spirited

Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαντάσματος των Χριστουγέννων, ο οποίος επιλέγει μία...
7 ώρες