Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: O Τόμας θα ταξιδέψει σε ένα απομονωμένο νησί της Ουαλίας για να σώσει την αδερφή του απο μια περίεργη αίρεση. Αυτα που θα συναντήσει ξεπερνούν κάθε λογική.

Γνώμη: Ο σκηνοθέτης Gareth Evans αφού παρέδωσε μαθήματα πως να κάνεις σφιχτοδεμένες περιπέτειες πολεμικών τεχνών (Μerentau-Raid 1 και 2), έδωσε μια τζούρα στο κοινό με το φρικαλέο επεισόδιο 'Safe Heaven' του V/h/s και είπε να το αποτελειώσει με μια βουτιά στη παράνοια του Apostle.

Συνοδοιπόρος του σε αυτό ο υποτιμημένος Dan Stevens που έκανε το μπάμ στο ρόλου του ζοχαδιασμένου υπερστρατιώτη στο 'The Guest' αλλα και στη σειράρα Legion που λίγοι είδαν και κατάλαβαν ακόμα λιγότεροι.

Στη παρούσα ταινία η μόνιμη απορία στο βλέμμα του δένει άψογα με το σύνολο της ταινίας μιας και είναι λογικό αφού στο νησί πέρα απο τους σαλεμένους cult-ιστες κατοικούν και περίεργα πλάσματα της φαντασίας η μήπως όχι;

Κομβικός και ο ρόλος του εξαιρετικού Michael Sheen που υποδύεται την ηγετική μορφή της αίρεσης με απόψεις που αν κάτσεις να τις αποκρυπτογραφήσεις δεν τις λές και ακριβώς παρανοικές ασχέτως αν οι πράξεις των συμμετεχόντων υποδεικνύουν βαθύ σκοταδισμό αργότερα.

Στο πρώτο μισό του Apostle το μυστήριο βρίσκεται σε πρώτο πλάνο ενώ η συνέχεια θα δώσει την υποτιθέμενη κάθαρση για όλους.

Παρόλα αυτά σε αντίθεση με τις προηγούμενη φιλμογραφία  που τα πάντα γινόταν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, o Evans εδώ παρουσιάζει το όλο σκηνικό με νωχελικούς ρυθμούς που μόνο σε 2-3 σκηνές φανερώνει τις περιπετειώδεις καταβολές του.

Όμως δεν τσιγκουνεύεται ούτε στα λίτρα αίματος, ούτε στο δύσκολο θέαμα καθώς δε γίνεται να μετριάσεις όλο το 'πανηγύρι' που διαδραματίζεται πάνω στο νησί. Ένα νησί που με τη βοήθεια της φυσικής ομορφιάς και  μουντάδας που το διακατέχει ,ο διευθυντής φωτογραφίας το λούζει με μια δόση μελαγχολίας και έξτρα λασπουριάς οπότε στο συγκεκριμένο κομμάτι γίνονται παπάδες.

Οι απαντήσεις δεν δίνονται όλες στο πιάτο: θα λέγαμε σε κάποια ζητήματα δεν υπάρχουν καθόλου απαντήσεις, το Αpostle σε βυθίζει με την ατμόσφαιρα του και όποιος αντέξει μέχρι το τέλος. Πολύ δυνατό φινάλε που ίσως ξενίσει κάποιους.

Ο σκληρός προσηλυτισμός μια χούφτας ονειροπόλων, μεταφυσικά στοιχεία και σκληρές εικόνες σίγουρα δεν είναι για όλους, οι φαν του φολκλόρ τρόμου εισέλθετε άφοβα.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2022, 14:20
Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2022, 14:20
Τίτλος:
Apostle
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos